Luchtig & Stemmig

Wij weten dat Zeeland een zang minnende provincie is en hopen dat de serie aan uw verwachtingen zal voldoen. Door het zeer hoogstaande en gevarieerde aanbod kan dat eigenlijk nauweijks anders.
We beginnen gelijk goed: tenor Nico van der Meel en pianist Pieter Jan Belder brengen de beroemde liederencyclus Die Winterreise van Schubert, in de oorspronkelijk bedoelde zetting van hoge mannenstem en pianoforte. Intiem en indringend.
Andere hoogtepunten zijn de uitvoering van Le Nozze die Figaro van Mozart, maar dan door vier uitvoerenden: sopraan, bariton, piano en verteller. Johannette Zomer heeft een team van specialisten om zich heen vergaard, die samen deze hilarische uitvoering voor hun rekening nemen.
Ook aan koorwerk is gedacht: in november komt het kamerkoor van Ars Musica met een schitterend Advent programma, “Aan de grenzen van het leven” genaamd; twee prachtige oratoria door onze eigen Koninklijke Oratorium Vereniging; het Requiem van Brahms door de Laurencantorij Rotterdam –met het beroemde duo Wineke Jordans en Leo van Doeselaar aan de vleugel – en Musica Cordis uit Goes in combinatie met een wel zeer speciaal elektronisch instrument, de Teremin. Laat u verrassen!
De wonderlijk goede akoestiek van onze zaal is uitermate geschikt voor zang; wij hopen u dan ook in groten getale te mogen verwelkomen!


Deze maand hebben wij geen voorstellingen meer. Klik aan de rechterkant op een andere maand of een serie.

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!