Luchtig & Stemmig

Wij weten dat Zeeland een zang minnende provincie is en hopen dat de serie aan uw verwachtingen zal voldoen. Door het zeer hoogstaande en gevarieerde aanbod kan dat eigenlijk nauweijks anders.
We beginnen gelijk goed: tenor Nico van der Meel en pianist Pieter Jan Belder brengen de beroemde liederencyclus Die Winterreise van Schubert, in de oorspronkelijk bedoelde zetting van hoge mannenstem en pianoforte. Intiem en indringend.
Andere hoogtepunten zijn de uitvoering van Le Nozze die Figaro van Mozart, maar dan door vier uitvoerenden: sopraan, bariton, piano en verteller. Johannette Zomer heeft een team van specialisten om zich heen vergaard, die samen deze hilarische uitvoering voor hun rekening nemen.
Ook aan koorwerk is gedacht: in november komt het kamerkoor van Ars Musica met een schitterend Advent programma, “Aan de grenzen van het leven” genaamd; twee prachtige oratoria door onze eigen Koninklijke Oratorium Vereniging; het Requiem van Brahms door de Laurencantorij Rotterdam –met het beroemde duo Wineke Jordans en Leo van Doeselaar aan de vleugel – en Musica Cordis uit Goes in combinatie met een wel zeer speciaal elektronisch instrument, de Teremin. Laat u verrassen!
De wonderlijk goede akoestiek van onze zaal is uitermate geschikt voor zang; wij hopen u dan ook in groten getale te mogen verwelkomen!


114

In Christ United - Kerstconcert


zaterdag 16 December, aanvang 20:00

Muziekband In Christ United, beter bekend als ICU geeft vanavond een mooi kerstconcert. Het zijn enthousiaste en hechte vrienden, die via toegankelijke muziek en begrijpelijke taal één groot gemeenschappelijk doel hebben: de Liefde van God in de Spotlights zetten!

 

 

 

114

Latvian Voices - Silver

entree € 18,50
zondag 25 Februari, aanvang 15:30

Latvian Voices is een wereldberoemd a capella zangkoor uit Letland – het land dat zingt! Sinds 2009 hebben de zes Letse dames van Latvian Voices met hun stem als enig muzikaal instrument een unieke zangstijl weten te ontwikkelen. Een repertoire van moderne en traditionele muziek, Letse folk aangevuld met elementen van popmuziek en ook klassieke koormuziek.

Utrechtse Studenten Cantorij

entree € 18,50
zaterdag 24 Maart, aanvang 20:00

In het voorjaarsprogramma Time-Out zal de Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis een verfrissende combinatie van oudere en nieuwere koorwerken van oa Sweelinck, Párt, Vasks maar ook een nieuwe compositie van Douwe Eisenga ten gehore brengen.

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!