Actueel nieuws

1170

Komende week voorlopig laatste voorstellingen in de Zeeuwse Concertzaal


donderdag 15 Oktober

De afgekondigde en beschermende maatregelen waarbij het publiek tot een maximum van 30 personen per voorstelling wordt teruggebracht nopen ons helaas tot het besluit om een aantal geplande concerten uit te stellen. Zo gaat de voorstelling Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band van Cello Octet Amsterdam die stond aangekondigd voor zondag 25 oktober niet door. Deze voorstelling zou plaatsvinden in het kader van de Cello Biënnale welke van 23 tot en met 30 oktober in Amsterdam zou worden gehouden. We bekijken nu of deze voorstelling volgend jaar kan worden geprogrammeerd. De tickets blijven geldig of kunnen worden ingeruild tegen een waardebon waarmee u andere voorstellingen in de Zeeuwse Concertzaal kunt bezoeken. Dat geldt ook voor alle andere voorstellingen die we tot medio november hebben geprogrammeerd. We berichten de kaarthouders persoonlijk.

We’ll never let you down
Een andere voorstelling die we hebben geprogrammeerd in het kader van de Cello Biënnale op vrijdag 23 oktober gaat echter wel door en heeft bovendien een extra voorstelling. Het betreft de voorstelling We’ll never let you down over het korte, bewogen leven van de legendarische celliste Jacqueline du Pré. De musici (tevens acteurs) zijn: Doris Hochscheid (cello), Mattijs van de Woerd (zang) en Frans van Ruth (piano). We prijzen ons gelukkig dat deze voorstelling wel door kan gaan en nu alleen in de Zeeuwse Concertzaal live te zien zal zijn.
Vrijdag 23 oktober 20.00 uur. Extra voorstelling 16.00 uur. We raden u aan snel een reservering te maken want de capaciteit is beperkt tot 30 personen.

Wie was Jacqueline du Pré ? College over het mysterieuze leven van een begenadigd celliste.
Musicoloog Huib Ramaer neemt u in dit college van 75 minuten mee in zijn zoektocht naar antwoorden op de vraag wie Jacqueline du Pré nu werkelijk was. Al van jongs af aan is Ramaer gefascineerd door haar overrompelende spel maar ook door de verhalen achter deze gepassioneerde celliste. Ze speelde cello alsof ze de liefde bedreef. Aan haar wereldtournees kwam een vroegtijdig einde toen zij op haar zesentwintigste MS kreeg. Na haar dood in 1987 bleef haar ster postuum stijgen door onthullingen over haar privéleven en haar familie. Hoe haar talent tot wasdom kwam, hoe haar familie daar mee te maken had en wat voor innerlijke storm er in Jacqueline woedde, werd beschreven in 'A Genius in the Family', door Jacqueline's zus Hilary en broer Piers. Hilary and Jackie is de mooie verfilming van dit boek waarvan in dit college ook fragmenten worden vertoond.
Dinsdag 20 oktober 19.30 uur, extra college om 16.00 uur

De Verstilling - Sounds of Stillness
De Verstilling is een synergie van verschillende elementen uit de klassieke Indiase en Westerse muziek. Een uniek trio presenteert deze bijzondere muziek die innerlijke verstilling teweeg brengt. Het is een verbindende muzikale reis door klassieke mystieke muziek uit India en het Westen. Denk hierbij aan de oude Sanskriet 'Gayatri Mantra’, Vivaldi's 'Eja Mater' begeleid door de Indiase viool en Hildegard von Bingen's mystieke liederen met Rav Drum, en meer samensmeltingen van de Westerse en Indiase muziektradities. De musici zijn Lenneke van Staalen (Indiase viool), Judith van den Dool (mezzosopraan) en Heiko Dijker (tabla). Het belooft een bijzonder en intiem concert te worden.
Zondag 18 oktober 15.30 uur

1170

Zeeuwse Concertzaal blijft open voor meer dan 30 bezoekers


donderdag 01 Oktober

De Veiligheidsregio Zeeland heeft vandaag besloten dat onder meer de Zeeuwse Concertzaal vrijstelling krijgt van de beperking van maximaal 30 bezoekers. Dat betekent dat de concerten die op dit moment gepland staan gewoon doorgang kunnen vinden.

We hopen u te mogen ontvangen in een Corona-proof Zeeuwse Concertzaal.

Simon Burger's "Ten" voor solo Harp


woensdag 30 September

Als opnamelocatie is de Zeeuwse Concertzaal erg geliefd. In juni vond de opname plaats van Simon Burger's "Ten"voor Harp solo.

 

1170

We zijn weer begonnen


maandag 07 September

Er klinkt weer muziek in de Zeeuwse Concertzaal. Vanwege de corona-maatregelen was het er een half jaar lang stil. Maar nu is het weer een levendig muziekgebouw waar het Zeeuws Orkest, de Koninklijke Oratorium Vereniging en het Middelburgs Muziekkorps wekelijks repeteren. Ook de studio maakt volop gebruikt van de zaal voor opnames. En sinds medio augustus zijn er ook weer concerten. We willen dat u zich veilig en ontspannen voelt bij uw bezoek aan een concert. Daarom volgen wij de maatregelen van het RIVM en besteden we veel aandacht aan hygiëne, er zijn duidelijke instructies en looproutes aangebracht. De luchtverversingsinstallatie is gekeurd en deze is helemaal corona-proof bevonden. Het aantal plaatsen is beperkt: in plaats van 372 stoelen beschikken we nu over 126 stoelen die 1,5 meter twee aan twee van elkaar zijn geplaats. Toch maakt dat de concerten nog bijzonderder intiemer. We willen u vragen uw tickets vooraf te reserveren. In de concertzaal kan enkel met pin worden betaald. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Houd afstand!

1170

Luistercolleges door Ab Nieuwdorp


woensdag 29 Januari

Op vier dinsdagavonden, in februari en maart 2020, leidt Ab Nieuwdorp je langs de hoogtepunten uit de rijke klassieke muziek.

 

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!