Actueel nieuws

Nederlandse Bachvereniging - Brandenburgse Concerten


vrijdag 08 September

Bachs briljante sollicitatie


Met zijn zes ‘Brandenburgse’ concerten solliciteerde Bach naar een nieuwe baan.

De ‘zes concerten met diverse instrumenten’, die wij kennen onder hun bijnaam ‘Brandenburgse’, stuurde Bach in maart 1721 bij wijze van open sollicitatie aan Christian Ludwig, de markgraaf van Brandenburg. Een visitekaartje van jewelste! Wat Bach hier presteert, grenst aan het ongelooflijke. Op talloze manieren verkent hij de mogelijkheden van de orkestinstrumenten, zowel solistisch als in combinatie met elkaar. Elk van de concerten is anders in instrumentatie, lengte, structuur, stijl en techniek. Het resultaat is een spektakel van vormen en kleuren dat iedere keer weer boeit. In het niet minder virtuoze hoboconcert BWV 1059r is een hoofdrol weggelegd voor Rodrigo Lopez Paz, onze hoboïst.

1170

Zeeuwse Concertzaal stelt concerten uit


donderdag 15 Oktober

De afgekondigde en beschermende maatregelen waarbij het publiek tot een maximum van 30 personen per voorstelling wordt teruggebracht nopen ons helaas tot het besluit om de concerten die gepland stonden in november uit te stellen.

De reeds gekochte kaarten blijven uiteraard geldig.

 

1170

Zeeuwse Concertzaal blijft open voor meer dan 30 bezoekers


donderdag 01 Oktober

De Veiligheidsregio Zeeland heeft vandaag besloten dat onder meer de Zeeuwse Concertzaal vrijstelling krijgt van de beperking van maximaal 30 bezoekers. Dat betekent dat de concerten die op dit moment gepland staan gewoon doorgang kunnen vinden.

We hopen u te mogen ontvangen in een Corona-proof Zeeuwse Concertzaal.

Simon Burger's "Ten" voor solo Harp


woensdag 30 September

Als opnamelocatie is de Zeeuwse Concertzaal erg geliefd. In juni vond de opname plaats van Simon Burger's "Ten"voor Harp solo.

 

1170

We zijn weer begonnen


maandag 07 September

Er klinkt weer muziek in de Zeeuwse Concertzaal. Vanwege de corona-maatregelen was het er een half jaar lang stil. Maar nu is het weer een levendig muziekgebouw waar het Zeeuws Orkest, de Koninklijke Oratorium Vereniging en het Middelburgs Muziekkorps wekelijks repeteren. Ook de studio maakt volop gebruikt van de zaal voor opnames. En sinds medio augustus zijn er ook weer concerten. We willen dat u zich veilig en ontspannen voelt bij uw bezoek aan een concert. Daarom volgen wij de maatregelen van het RIVM en besteden we veel aandacht aan hygiëne, er zijn duidelijke instructies en looproutes aangebracht. De luchtverversingsinstallatie is gekeurd en deze is helemaal corona-proof bevonden. Het aantal plaatsen is beperkt: in plaats van 372 stoelen beschikken we nu over 126 stoelen die 1,5 meter twee aan twee van elkaar zijn geplaats. Toch maakt dat de concerten nog bijzonderder intiemer. We willen u vragen uw tickets vooraf te reserveren. In de concertzaal kan enkel met pin worden betaald. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Houd afstand!

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!