Actueel nieuws

1170

De emotie van de pure liefde in de muziek


maandag 04 Maart

Zondag 3 maart vond een boeiend recital plaats in de reeks Incantoconcerten. Deze keer traden het Hathor Consort: Romina Lischka (discant- en basgamba en artistieke leiding) en Dimos de Beun (spinet, klavecimbel en kistorgel) op samen met de sopraan Dorothee Mields. Musici die met hun interpretatie bewezen respectabele opvolgers te zijn van de pioniers van de authentieke uitvoeringen.

1170

Stichting de Zeeuwse Concertzaal zoekt een nieuwe voorzitter & een nieuw lid van het Bestuur


woensdag 14 Februari

Stichting de Zeeuwse Concertzaal zoekt een nieuwe voorzitter & een nieuw lid van het Bestuur

De Zeeuwse Concertzaal is een actief muziekcentrum in Middelburg en is hét podium voor klassieke en hedendaagse muziek in Zeeland. De missie van de Zeeuwse Concertzaal is het verbinden en verrijken van mensen met een hoogwaardig muziekaanbod en een gevarieerde muziekbeleving. De concertzaal biedt de mogelijkheid voor muziekbeoefening, repetities en concerten van de meest verschillende musici en muziekgezelschappen. Het bestuur vergadert ongeveer 6 keer per jaar.

1170

Van Immerseel blijft betoveren


woensdag 31 Januari

Jeanette Vergouwen-de Caluwe Jos van Immerseel leeft voor de muziek, of moet ik zeggen Van Immerseel is muziek. Ooit zei hij toen ik hem vroeg naar zijn liefde voor de vroeg Renaissance muziek: ‘That’s not mij cup of tea’.

1170

Uitvoering Busch Trio verheffend en intens


maandag 22 Januari

Het Busch Trio bestaat uit Mathieu van Bellen/viool, Ori Epstein/cello en Omri Epstein/piano. Deze drie musici vormen een hecht geheel. Ze vullen elkaar volledig aan, zijn op elkaar ingespeeld en luisteren al spelend naar de partijen van de anderen. In de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg verzorgde dit Trio zondag 21 januari een recital dat na afloop door een bezoeker ‘hét recital van dit jaar’ werd genoemd. En het seizoen is nog maar net begonnen! Hoopgevend was het grote aantal belangstellenden.

1170

Luistercolleges Filmmuziek door Ab Nieuwdorp


dinsdag 02 Januari

In een viertal colleges op vier dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur leidt NPO4 Klassiek presentator Ab Nieuwdorp je langs de hoogtepunten van de filmmuziek. De colleges zijn toegankelijk voor iedereen die zijn of haar luisterervaring wil verdiepen. Tijdens de colleges wordt verwezen naar een tweetal filmconcerten die op zaterdag 24 februari en vrijdag 15 maart worden uitgevoerd. 

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!