Agenda van Juni

VOLKOREN


zondag 02 Juni, aanvang 11:00

Een zangfestijn voor jong en oud, waarin niks moet en alles kan.

Op een groot aantal locaties in het historische hart van Middelburg treden koren, zanggroepen en ensembles op uit de regio en ver daarbuiten - het publiek heeft vrij toegang.

Daar moet je geweest zijn, daar moet je hebben gezongen...

Nikola Meeuwsen

entree € 22,50
vrijdag 07 Juni, aanvang 20:00

Nikola Meeuwsen (2002) wordt beschouwd als een van meest getalenteerde pianisten van zijn generatie. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een opmerkelijk volwassen carrière. Nikola debuteert solistisch in het Concertgebouw in 2024 en treedt in 2025 voor de derde keer op met het Residentie Orkest.

Jonge Romantiek - Van Swieten Society

entree € 22,50
zondag 23 Juni, aanvang 15:30

De Van Swieten Society is een collectief van musici met een passie voor kamermuziek uit de klassieke en vroeg-romantische periode. Het ensemble speelt op historische instrumenten en nodigt regelmatig gastmusici uit die verwantschap hebben met de speelstijl. Deze flexibele aanpak staat garant voor een avontuurlijke repertoirekeuze met diverse bezettingen.

AB’s muziekquiz - Festival Zeeland Klassiek


vrijdag 28 Juni, aanvang 18:30

Test uw algehele klassieke muziekkennis in de ruimste zin van het woord tijdens dit heerlijke spel olv. de ongeëvenaarde Ab Nieuwdorp met een feestelijk drankje.

Openingsconcert Rond Julius RÖNTGEN | Festival Zeeland Klassiek


vrijdag 28 Juni, aanvang 20:00

Rontgen piano quintet in a klein op. 100 17 min Grieg violin sonata no. 3 op. 45 20 min Rontgen fagot sonate 19 min Liszt piano solo 10 min Gershwin Porgy and Bess voor viool & piano 10 min Bezetting: 2 vln, altviool, cello, piano, fagot Julius Röntgen was een vruchtbaar componist.

Binnenkort

donderdag 25 April

donderdag 25 April

vrijdag 26 April

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!