Overzicht series

De Oversteek

In de serie De Oversteek heft de Zeeuwse Concertzaal muzikale grenzen op. Een groeiende groep concertbezoekers luistert zowel naar Bach als naar Bløf, houdt van Purcell en van Piazolla en schakelt moeiteloos over van Ravel naar - dé popgroep van dit moment - Radiohead. Ook bij veel hedendaagse componisten worden grenzen geslecht. Als stamvaders van deze generatie musici zijn componisten als Philip Glass, Steve Reich, en Arvo Pärt aan te duiden, direct gevolgd door componisten als Yann Tiersen, Michael Nyman en Wim Mertens. Hun muziek zocht en hervond het contact met het publiek.

In vorige edities van De Oversteek trokken de concerten volle zalen. We zijn er van overtuigd dat dit ook komend seizoen weer gaat gebeuren.

Laat u verrassen door bijvoorbeeld sterharpiste Lavinia Meijer, meesterbandoneonist Carel Kraayenhof , de Wiener Kammersymphonie, het Re-Orchestra, het Aurelia Saxofoon Kwartet, de veelzijdige pianist Michiel Borstlap, de warmbloedige Grupo del Sur en de wonderbaarlijke herrijzenis van het Xenakis Ensemble.

Bekijk agenda

KinderKlassiek

Deze, voor het overgrote deel uitverkochte, concerten zijn een schot in de roos. Dit seizoen staan er weer vier op stapel. De serie KinderKlassiek is enorm in trek. Vrolijke concerten, fristi met schuimpjes in de pauze, een lekkere bende. En eerlijk gezegd: wij vinden deze concerten net zo leuk als al die stuiterende kinderen die hier komen. Hoe kan het ook anders, met ensembles als de Wëreldbänd, Percossa, het Calefax Rietkwintet en slagwerker Arnold Marinissen.

Bekijk agenda

Luchtig & Stemmig

Wij weten dat Zeeland een zang minnende provincie is en hopen dat de serie aan uw verwachtingen zal voldoen. Door het zeer hoogstaande en gevarieerde aanbod kan dat eigenlijk nauweijks anders.
We beginnen gelijk goed: tenor Nico van der Meel en pianist Pieter Jan Belder brengen de beroemde liederencyclus Die Winterreise van Schubert, in de oorspronkelijk bedoelde zetting van hoge mannenstem en pianoforte. Intiem en indringend.
Andere hoogtepunten zijn de uitvoering van Le Nozze die Figaro van Mozart, maar dan door vier uitvoerenden: sopraan, bariton, piano en verteller. Johannette Zomer heeft een team van specialisten om zich heen vergaard, die samen deze hilarische uitvoering voor hun rekening nemen.
Ook aan koorwerk is gedacht: in november komt het kamerkoor van Ars Musica met een schitterend Advent programma, “Aan de grenzen van het leven” genaamd; twee prachtige oratoria door onze eigen Koninklijke Oratorium Vereniging; het Requiem van Brahms door de Laurencantorij Rotterdam –met het beroemde duo Wineke Jordans en Leo van Doeselaar aan de vleugel – en Musica Cordis uit Goes in combinatie met een wel zeer speciaal elektronisch instrument, de Teremin. Laat u verrassen!
De wonderlijk goede akoestiek van onze zaal is uitermate geschikt voor zang; wij hopen u dan ook in groten getale te mogen verwelkomen!

Bekijk agenda

Nieuwe Lente

Met ieder concert worden wij én het publiek steeds enthousiaster over deze serie. In deze reeks ontmoet u de klavierleeuwen en strijktijgers van de toekomst. Jonge, gretige orkestleden van het Codarts Conservatorium uit Rotterdam zitten op het puntje van hun stoel en garanderen elke keer weer concerten van een ongelofelijke kwaliteit.

Ditmaal ook met het symphonieorkest van het Koninklijk Conservatorium Luik. Bovendien prolongeren we de samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool die ook dit seizoen weer twee concerten in de Zeeuwse Concertzaal presenteert.

Bekijk agenda

Orkest !

Natuurlijk vergeten we de traditionele klassieke muziek niet. Ook dit seizoen doen we dit op grootse orkestrale wijze! De titel van de serie dekt de lading. Orkestrale klanken met concerten van o.a. Philharmonie Zuidnederland, Ciconia Strijkorkest, het Nederlands Studenten Kamer Orkest en ons 'eigen' Zeeuws Orkest.

Bekijk agenda

eFlyer - Aanmelden

Wilt u ook onze eFlyer ontvangen? Meld u dan nu aan!