Geschiedenis

De Zeeuwse Concertzaal in Middelburg vormt al meer dan een eeuw een zeer belangrijke schakel in het Zeeuwse muziekleven, niet in de laatste plaats vanwege haar bijzondere akoestische kwaliteiten.

Verbouwing

 Enige maanden later verscheen het beoogde rapport opgesteld door ir. Evert de Iongh. Vanwege het belang dat eraan werd toegekend waren ook vertegenwoordigers van de gebruikers van het complex aanwezig bij de presentatie aan de gemeenteraad.

In dat rapport werden in totaal 5 keuzemogelijkheden beschreven, varierend van verkoop van het gehele complex tot aan vernieuwing van belangrijke onderdelen aangevuld met de nieuwbouw van een kleine zaal. Ook waren enige beschouwingen gewijd aan de toekomstige exploitatiemogelijkheden.                                        

Verkoop van het complex kwam in beeld vanwege de penibele situatie van de gemeentelijke financien mede veroorzaakt door de enorme problemen rond de nieuwbouw van het geplande A-theater elders in de oude binnenstad.  

Zover kwam het gelukkig niet. Vertegenwoordigers van het Zeeuws Orkest, de Oratoriumvereniging, Stichting Kamermuziek Zeeland, het Muziekkorps en een nieuwe, nog op te zetten, Concertstudio sloegen de handen ineen voor het behoud van de Concertzaal als hét muziekcentrum van Zeeland. Op basis van dit initiatief heroverwoog de Gemeente Middelburg het idee van verkoop en besloot tot een grondige verbouwing van de zaal. De ruimtes rond de voormalige ingang aan de Singelstraat werden verkocht en de oude artiesteningang aan de Verwerijstraat werd de nieuw entree. De exploitatie kwam in handen van de nieuwe Stichting Zeeuwse Concertzaal

In november 2007 heropende de zaal - door velen gezien als één van de mooiste middelgrote concertpodia van Nederland - glorieus haar deuren. Met de nieuwe naam Zeeuwse Concertzaal lag een nieuwe muzikale toekomst open.

Terug

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!