We zijn weer begonnen

maandag 07 September

Letty Demmers nieuwe voorzitter van bestuur Zeeuwse Concertzaal

Na bijna twaalf jaar voorzitter te zijn geweest van het bestuur van de Zeeuwse Concertzaal, is Jikkie van der Giessen onlangs opgevolgd door Letty Demmers. Zij was van 2009 tot 2013 hoofdcommissaris/ korpschef van Politie van het toenmalige regiokorps Zeeland en zij was waarnemend burgemeester van Vlissingen en van Noord-Beveland. Thans is zij ombudsfunctionaris bij de Nationale Politie en voorzitter Raad van Toezicht van Scalda. Letty Demmers is samen met de wethouder van Cultuur van Middelburg Carla Doorn aanwezig bij het openingsconcert van het nieuwe seizoen op zaterdag 26 september.

Najaarscollege : Wie was Jacqueline du Pré ? Over het mysterieuze leven van een begenadigd celliste

Vanwege de corona-maatregelen kwam een van de vier colleges die Ab Nieuwdorp dit jaar gaf te vervallen. Deelnemers aan de serie krijgen nu een vervangend najaarscollege aangeboden als compensatie hiervoor. Dit college wordt gegeven door musicoloog Huib Ramaer op dinsdag 20 oktober van 19.30 tot 20.45 uur. Ramaer neemt u in dit college mee in zijn zoektocht naar antwoorden op de vraag wie Jacqueline du Pré nu werkelijk was. Al van jongs af aan is Ramaer gefascineerd door haar overrompelende spel maar ook door de verhalen achter deze gepassioneerde celliste. Ze speelde cello alsof ze de liefde bedreef. Aan haar wereldtournees kwam een vroegtijdig einde toen zij op haar zesentwintigste MS kreeg. Na haar dood in 1987 bleef haar ster postuum stijgen door onthullingen over haar privéleven en haar familie. Hoe haar talent tot wasdom kwam, hoe haar familie daar mee te maken had en wat voor innerlijke storm er in Jacqueline woedde, werd beschreven in 'A Genius in the Family', door Jacqueline's zus Hilary en broer Piers. Hilary and Jackie is de mooie verfilming van dit boek waarin dit college ook fragmenten van worden vertoond. Maar wie was Jacqueline du Pré nou werkelijk? Recent onderzoek straalt nieuw licht op haar leven. Welkom bij een hartstochtelijk de vrijheid vierende open geest. Het gewelfde hout van haar cello resoneerde met haar ziel. Haar spel inspireerde vele generaties tot op de dag van vandaag.
Wanneer u in aanmerking komt voor een gratis ticket, stuur dan vòòr 30 september een mail naar info@zeeuwseconcertzaal.nl. U ontvangt begin oktober bericht of uw verzoek kan worden gehonoreerd. Plaatsing is op volgorde van binnenkomst. Ook wanneer u een ticket heeft voor de kameropera over Jacqueline du Pré op zondag 25 oktober is de toegang tot het najaar college gratis toegankelijk. U kunt ook een ticket kopen voor € 12,50 via www.zeeuwseconcertzaal.nl


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!