Lavalu - Earthbound

zaterdag 23 April

entree € 20,00 aanvang 20:00

Jeugd t/m 17 jaar en voltijdstudenten entree slechts € 10,00

Vrienden ZCZ € 17,50

Na deel I en deel II ‘Solitary High’ en ‘Midair’ sluit componist en zangeres LAVALU haar drieluik af met: ‘Earthbound’. Een album over accepteren dat je soms met je voeten in de modder staat, en niet altijd hoog kan vliegen. In deze roerige tijd kennen we allemaal dat gevoel van stilstand, van vastzitten. Maar wat nou als je juist dát omarmt? En daar vrede mee kan hebben? Misschien, heel misschien, zit daar wel het element van pure rust.

Dicht bij de grond -ook in sound- speelt LAVALU nu voor het eerst in trio-bezetting. Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang) zijn beiden artiesten met net als LAVALU één voet in de popmuziek en één in de klassieke wereld. Earthbound put kracht uit de bassen van de piano, de warmte van altviool en de diepte van cello. En toch, samen brengen ze meer effectpedalen naar het podium dan de gemiddelde pop-act. LAVALU’s ‘Kamermuziek voor nú’ krijgt er een stevig broertje bij. Earthbound klinkt warm en als een veilige haven, maar neemt je tegelijkertijd mee op pad door de krochten van een maker in reflectie. Songs die je geest laten vliegen, onder de urgente en innige begeleiding van LAVALU en haar trio.

Welkom aan de voet van de berg.
Je kunt ver naar boven kijken.
Maar de mens is earthbound.

LAVALU (1979) is geboren in Cleveland (USA). Ze is autodidact in componeren & arrangeren en schreef o.a. voor het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en Het Gelders Orkest. Ze componeerde alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken in Carré speelde. In 2019 werd ze hiervoor als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’. Naar aanleiding van die nominatie schreef zij in NRC een vlammend opiniestuk onder de kop ‘Meiden, laat je niet afremmen.’ Met haar vorige soloalbum ‘Solitary High’ (2017) speelde zij gedurende twee jaar meer dan tachtig shows in binnen- en buitenland. Momenteel is zij op tournee met de opvolger: Midair (2019). In 2020 wint zij Beste Live Act bij de 3voor12 Gelderland Awards. In 2021 speelt zij samen met het Koor van de Nationale Opera eigen songs in Ziggo Dome. In september komt de dansfilm WeArnhem III uit i.s.m. Introdans met het hiervoor speciaal geschreven ‘Morph’ i.c.m. Phion orkest.

LAVALU: composities, piano en zang
Roosmarijn Tuenter: altviool en zang
Paul Rittel: cello en zang

Online reserveren
Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!