Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ - 100-jarig Jubileum Luctor et Emergo Zoutelande

zaterdag 22 Oktober

Op 10 november 2021 vierde Chr. Muziekvereniging Luctor et Emergo uit Zoutelande haar 100-jarig bestaan. Gedurende het gehele jubileumjaar 2021-2022 zijn, en worden, er diverse feestelijke activiteiten georganiseerd. Een van de hoogtepunten is een concert verzorgd door de Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ o.l.v. kapitein Alfred Willering.

Het concert staat niet alleen in het teken van het jarige Luctor et Emergo. Ook wordt het 35-jarig bestaan van De Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ zelf gevierd. Op deze avond is er een grote diversiteit aan muzikale werken die de revue passeren waaronder typische fanfarestukken als Libertadores van Oscar Navarro en Colors for Trombone van Bert Appermont. Daarnaast gaat het jubileumwerk, speciaal geschreven voor het FKNR door Sgt. Hendrik de Boer, in première. Na de pauze wordt een gedeelte van de ‘Theatertour Time’ ten gehore gebracht met medewerking van gastzangers.

De Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ (FKNR) is een van de vier orkesten van de Koninklijke
Landmacht. Het fanfarekorps is in 1986 als tamboerkorps opgericht in Breda. Het orkest bestaat geheel uit reservisten en telt, wanneer alle functieplaatsen bezet zijn, 50 muzikanten. De uitvalsbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. De dirigent van de FKNR is kapitein Alfred Willering.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!