De Zeeuwse Concertzaal

MASTERCLASS #WANNABEWIBI

Masterclass Wibi Soerjadi

De master himself, Wibi Soerjadi geeft in de herfstvakantie een driedaagse masterclass in Middelburg!

Van maandag 21 tot en met woensdag 23 oktober geeft Wibi Soerjadi in de Zeeuwse Concertzaal een driedaagse masterclass voor jonge pianisten.  

Parkconcerten

Bij deze het programma waar iedereen zo lang op heeft gewacht. Maar liefst negen keer zijn er deze zomer concerten in het Molenwaterpark!
 
Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal, wederom in de zomermaanden de succesvolle parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september geniet je iedere zondagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur voor een grote variëteit aan muziek in een ontspannen sfeer in het lommerrijke park.

AB’s muziekquiz - Festival Zeeland Klassiek


vrijdag 28 Juni, aanvang 18:30

Test uw algehele klassieke muziekkennis in de ruimste zin van het woord tijdens dit heerlijke spel olv. de ongeëvenaarde Ab Nieuwdorp met een feestelijk drankje.

Openingsconcert Rond Julius RÖNTGEN | Festival Zeeland Klassiek


vrijdag 28 Juni, aanvang 20:00

Rontgen piano quintet in a klein op. 100 17 min Grieg violin sonata no. 3 op. 45 20 min Rontgen fagot sonate 19 min Liszt piano solo 10 min Gershwin Porgy and Bess voor viool & piano 10 min Bezetting: 2 vln, altviool, cello, piano, fagot Julius Röntgen was een vruchtbaar componist.

Rond Willem PIJPER | Festival Zeeland Klassiek


dinsdag 02 Juli, aanvang 20:00

“De Nederlandse componist kent geen nationale traditie.Die is er nog niet. Zijn taak is: Die traditie te helpen maken.”

Willem Pijper zorgde persoonlijk voor de introductie van de Franse muziek in ons land. Als literair auteur werd hij onder meer door Simon Vestdijk bewonderd. Vandaag hoort u naast zijn sprookjesachtige 1e sonate muziek van zijn muzikale idolen en zijn liefde voor impressionisme en folklore.

De 24 preludes van Auerbach Slotconcert | Festival Zeeland Klassiek


zondag 07 Juli, aanvang 15:00

Parkconcert | Fernando Lameirinhas en Juan Pablo Dobal


zondag 07 Juli, aanvang 15:30

Fernando was over te halen om nog één keer een concert te geven op die magische plek in het Molenwaterpark. Hij wordt daarbij bijgestaan door de bekende Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal. Dat wordt een onvergetelijk concert.

Parkconcert | Het Kofferbak collectief | PLASTIC PARTY!


zondag 14 Juli, aanvang 15:30

Na de succesvolle Boerencantate en Bakkie Bach komt het Kofferbak Collectief terug in het park met een gloednieuwe mini opera. Plastic Party”, een vrolijke opera over hoe we onszelf de vernieling in consumeren. Tupperware dus. Een fenomeen voor vrijwel iedere vrouw.

Parkconcert | TRIO GALANTES ... Als Quintet


zondag 21 Juli, aanvang 15:30

Trio Galantes is ieder jaar een groot succes tijdens de parkconcerten. De groep is gespecialiseerd in de grote hits van de Latijns-Amerikaanse muziek uit de jaren veertig en vijftig. Ze spelen bolero’s en ballades, opzwepende Mexicaanse huapango’s, swingende bossa nova en Cubaanse son, in de stijl van het zogenaamde trío romántico.

 

Parkconcert | Duo Deseo


zondag 28 Juli, aanvang 15:30

Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuidelijke klanken.

Parkconcert | Maria de Fátima


zondag 04 Augustus, aanvang 15:30

In Portugal staat Fado voor een manier van leven. De Fado zing je niet, je bént het. Fadozangeres Maria de Fátima, geboren en getogen in de Lissabonse volkswijk Boavista staat bijna 50 jaar op het podium.