Winterburg

woensdag 05 November

In samenwerking met Theaterproductiehuis Zeelandia en de schouwburg van Middelburg en organiseert de Zeeuwse Concertzaal een winterfestival. Zo is Winterburg tot stand gekomen. Een muziek- en theaterfestival van 10 t/m 20 december in Middelburg.

Het festival begint op 10 december met een spectaculaire dansmusical van Danstheater AYA: Snow White & de 7 breakers. Een spetterende show waarin spel, zang, hiphop, b-boying en moderne dans samenkomen. Met liedjes op bekende melodieën van o.a. Tina Turner, Anthony and the Johnsons, No Doubt en Cher.

Op 11 december brengt de zaal Drum 'n Beats, een gratis verrassingsconcert dat je letterlijk om de oren slaat met de opzwepende ritmes van het uitmuntende Codarts Percussion Ensemble o.l.v. Tatiana Koleva.

Een dag later komt het 19-koppige Música Temprana met een bruisend én meeslepend kerstconcert! Met Latijn-Amerikaanse trommels en fluiten, maar ook met prachtig ingetogen liederen uit vervlogen tijden. Met onder andere de wereldberoemde Misa Criolla van Ramírez!

Vanaf 16 december komt De Uitvreter van Nescio drie dagen terug naar Zeeland. Een dag later wordt De Rietdekker naar het boek van Rinus Spruit in reprise genomen. De artiesten die de studio van Theaterproductiehuis Zeelandia hebben gebruikt om hun voorstellingen verder vorm te geven – Bach Stress met Carla Hardy en Jeroen de Groot en Bon Anniversaire van Marijn Brouwers – treden ook op tijdens Winterburg.

Nederlands grootste accordeonvirtuoos Nihad Hrustanbegovic speelt een spectaculaire nieuwe versie van Vivaldi's Vier Jaargetijden en sterharpiste Lavinia Meijer met de hallucinerend mooie muziek van Ludovico Einaudi.

De Stadsschouwburg brengt tijdens Winterburg de voorstellingen : Herman in een bakje Geitenkwark, Hartekreten van Maikel Harte, cabaret van Javier Guzman en De Ontdekking van de Hemel.

Naast de voorstellingen worden in samenwerking met het middelbaar onderwijs dansworkshops georganiseerd, zijn er inleidingen bij de voorstellingen door de artistiek leider van Zeelandia (Alex Mallems), interviews en korte presentaties met de uitvoerende in de schouwburg, in de Drvkkery en de Kloverniersdoelen. Klik hier voor het randprogramma.

Lees hier alles over Winterburg. Kaarten voor de Winterburg-voorstellingen in de Zeeuwse Concertzaal zijn via deze site te bestellen. Kaarten voor overige voorstellingen zijn via Zeelandia en de Stadsschouwburg te bestellen.

Door de bundeling van activiteiten willen Theaterproductiehuis Zeelandia, de Zeeuwse Concertzaal en de Stadsschouwburg Middelburg laten zien dat er genoeg te beleven valt in Middelburg aan het eind van het jaar.


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!