Start seizoen met Debussy en Buffet

vrijdag 26 Augustus

De Debussy Menu-Kaart

Op 18 september starten we het seizoen met de inmiddels tradiotionele Pianomarathon, ditmaal geheel in het teken van de schitterende muziek van Debussy. Het belooft een feestelijk programma te worden, waarbij in de pauzes smakelijke, Frans getinte, gerechten worden geserveerd. Natuurlijk bereid door Rode Rozen en Tortilla's.

Het gehele programma:

Suite Bergamesque
Arabesques
Rêverie
Préludes (selectie)
Images
Sonate voor cello en piano
Vioolsonate
Sonate voor twee piano’s : En blanc et noir

15u30
Eerste Deel

16u15
Bonbons en Macarons
Franse Vanilleflan

16u45
Tweede Deel

17u30
Soepje van Courgette en Parmezaanse Kaas
Miniquiche met Zalm
Pistoletje met Brie, Cranberry & Gecaramelliseerde Pecannoten
Verse Tapenade en Stokbrood

18u30
Derde Deel

19u00
Feestelijk opgemaakte schalen met keuze uit borrelhapjes zoals bv. Gehaktballetjes met Zongedroogde tomaat, Kipkorianderwraps, Spiesje van Pittige Franse Worst met Knoflookolijf en Rode paprika, Gevulde Champignons, Witlofschuitjes met Blauwe Kaas, Peer en Walnoot, Zalmflensjes, Miniquiche met Gegrilde Groenten

De foyer gaat open om 14u30.

De Debussy Piano Marathon is inmiddels de vierde uit de reeks die elk jaar meer en meer luisteraars trekt. Na de denderende Prokofiev, de mystieke Scriabin, de geraffineerde Chopin is nu de beurt aan de enorme klankrijkdom van Debussy.  De supertalenten van het Codarts Conservatorium uit Rotterdam steken al hun energie en muzikaliteit in een geweldige pianobelevenis. ‘Het belangrijkste doel van de Franse muziek is te plezieren’, zo vond Debussy zelf. Een doel waar deze componist ruimschoots in geslaagd is.



Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!