Prijswinnaar in Zeeuwse Concertzaal

woensdag 22 Juni

Prijswinnaar in Zeeuwse Concertzaal

Ensemble Klang, dat op 15 oktober in de Zeeuwse Concertzaal optreedt, is door een vakjury unaniem verkozen als winnaar van de Sena Performers Toonzetters Prijs 2011. De prijs, bestemd voor de uitvoerenden van het mooiste programma van het afgelopen jaar, wordt tijdens Toonzetters uitgereikt.
Dit evenement voor Nederlands hedendaags gecomponeerde muziek vindt plaats op woensdag 22 juni om 20.15 uur in het Muziekgebouw aan ’t IJ als onderdeel van het Holland Festival.

Naast Ensemble Klang stonden op de shortlist van de jury pianist Ralph van Raat, het spelerscollectief Nieuw Amsterdams Peil en VocaalLAB.
De jury, bestaande uit Koert Ligtermoet (Sena, juryvoorzitter), Tino Haenen (Muziekgebouw aan 't IJ), Bert Palinckx (November Music), Frank Veenstra (Muziekcentrum Frits Philips) en Neil Wallace (De Doelen), was unaniem in haar keuze voor Ensemble Klang als winnaar.
De jury was lovend over de frisse en energieke klanken van het ensemble en de gedurfde en vaak verrassende keuze voor Nederlandse composities. Het ensemble heeft recentelijk bijzondere en uiteenlopende projecten uitgevoerd waarmee een nieuw en jonger publiek wordt aangesproken zonder het bestaande publiek af te stoten.

Ensemble Klang
Het ensemble is in 2003 opgericht en richt zich zowel op de nieuwe generatie componisten (o.a. Peter Adriaansz, Kate Moore, Andrew Hamilton, Matthew Wright en Roi Nachson) als op de gevestigde componisten (o.a. Heiner Goebbels, Martijn Padding en Louis Andriessen). Ensemble Klang heeft inmiddels een indrukwekkend repertoire opgebouwd van speciaal voor hen geschreven werken. Met saxofoons, trombone, keyboards, percussie en gitaar wordt een uniek en veelzijdig geluid neergezet, variërend van fragiel en intiem tot aan de stuwende kracht van een big-band.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!