Geef de Zeeuwse Concertzaal Vleugels

woensdag 22 December

Het is inderdaad zo dat de ‘oude dame’ zoals wij de oude Steinway vleugel noemen, een aantal mankementen begint te vertonen. Deze vleugel, die bijna vijftig jaar oud is, heeft veel meegemaakt en is in de loop der jaren bespeeld door nationale en internationale grootheden. Joost van Hartevelt van pianospeciaalzaak de Hamernoot kent de vleugel als geen ander. Hij heeft er met veel toewijding voor gezorgd dat ‘de oude dame’ in goede conditie kon blijven en iedere keer speelklaar kon worden gemaakt. En daarnaast heeft de Hamernoot goede vleugels in de verhuur waar we zo nu en dan een beroep op kunnen doen.

We weten nu dat er een moment komt dat we afscheid moeten nemen van ‘de oude dame’. De Zeeuwse Concertzaal, de enige concertzaal in Zeeland speciaal gebouwd voor dit doel en met een voortreffelijke akoestiek, maakt meerdere keren per week gebruik van een vleugel. De Zeeuwse Concertzaal dient dan ook over een goede vleugel te beschikken. Dat vinden de Vrienden van de Zeeuwse Concertzaal ook en zij starten een actie onder bedrijven en muziekliefhebbers om de aanschaf van een nieuwe vleugel mogelijk te maken. Els Bus-Verdult van de Vrienden: “We willen niet dat de Zeeuwse Concertzaal vleugellam wordt, we willen juist deze vleugels geven”. De Zeeuwse Concertzaal beschikt over een ANBI-status voor culturele ondernemingen waarmee de gever een fiscaal voordeel van 125% geniet. Het officiële startsein voor de actie, die wordt georganiseerd met Voordekunst en tot aan de zomer van 2023 loopt, wordt in februari gegeven.

Voor het seizoen 2022/2023 is een reeks “Meesterpianisten in de Concertzaal” samengesteld met zes topconcerten, onder meer met Severin von Eckardstein, Thomas Beijer en Nino Gvetadze.
Na de oproep bij het eerste concert van Hannes Minnaar zijn de eerste donaties reeds ontvangen, waaronder een forse donatie van 5000 euro. “Daar zijn we erg blij mee” zegt Els Bus-Verdult. “Er is weliswaar nog een lange weg te gaan maar we zijn optimistisch gestemd dat Hannes Minnaar in het voorjaar van 2023 de serie Meesterpianisten in de Concertzaal kan afsluiten op een nieuwe vleugel”.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!