Mahlerfeest

zondag 24 Mei

entree € 25,00 aanvang 11:30

Vanwege de extra maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, hebben wij besloten om dit concert geen doorgang te laten vinden.

Musici van Amsterdam Sinfonietta spelen met meesterpianist Severin von Eckardstein een kamermuziekprogramma rondom Gustav Mahler. Mahler dirigeerde onder andere tientallen keren opera’s van Wagner. De beroemde prelude van Tristan und Isolde moet hij van buiten hebben gekend.

Mahler schreef zelf één kamermuziekwerk voor enkel instrumenten: zijn pianokwartet uit 1876. Het is zijn vroegste bewaard gebleven werk en laat de wortels van zijn componeerstijl horen. Schetsen die Mahler niet gebruikte, werden door Alfred Schnittke omgezet in een nieuw pianokwartet.

Je hoort afwisselend flarden van beide componisten en aan het slot geeft Schnittke alle ruimte aan het onvoltooide Scherzo uit Mahlers Pianokwartet. De Metamorphosen van Richard Strauss – Mahlers tijdgenoot en goede vriend – worden beschouwd als het summum van Strauss’ laatste componeerperiode. Oorspronkelijk schreef hij het werk voor 23 strijkers, maar Amsterdam Sinfonietta speelt de geliefde kamermuziekbewerking voor strijkseptet.

Online reserveren
Terug naar overzicht

Agenda


nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!