Kinderconcert Peter en de Wolf

woensdag 17 Mei

Peter en de Wolf is een spannend muzikaal sprookje van de Russische componist Sergei Prokofiev (1891-1953). In 1936 was in Moskou de première en wereldwijd is Peter en de Wolf nog steeds een groot succes. Het verhaal gaat over Peter, een jongen die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uit loopt. Daar ziet hij hoe de kat probeert het vogeltje te vangen. Dat lukt niet. Grootvader roept Peter terug en waarschuwt hem dat er wolven in de buurt zijn. Maar Peter gaat tóch weer kijken naar wat er buiten het hek gebeurt. Net op dat moment komt er een hongerige wolf het bos uit, die met één grote hap de eend in de vijver opeet. Peter klimt in een boom..! Hoe het verder gaat, kom je tijdens het concert te weten.

De uitvoering wordt verzorgd door het Zeeuws Blaaskwintet. De fluit speelt het vogeltje, de klarinet heeft de rol van de kat, de hobo speelt de eend. Grootvader wordt vertolkt door de fagot, de jagers door de hoorn en alle instrumenten samen spelen Peter.

Een spannend sprookje dat prachtig muzikaal wordt verbeeld door de blaasinstrumenten. Het is bedoeld voor kinderen van groep 5 & 6 van de basisschool. Maar het is zéker ook een waardevolle muzikale ervaring voor volwassenen!

Met dank aan: Frits Lensvelt Stichting, KiwanisClub Walcheren , Stichting Moerman Promotie Vlissingen

Uitvoerenden - het Zeeuws Blaaskwintet met de volgende musici: - Maaike van der Heijdt - fluit (het vogeltje) - Victor Kruis - hobo (de eend) - Evelien de Vries - klarinet (de kat) - Lieselot Toorop - fagot (grootvader) - Dick Hesselink - hoorn (de jagers) - alle instrumenten samen spelen Peter - Renée van Brakel is de vertelster


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!