Agenda van Februari

BRUNSVIK STRING TRIO - Goldberg variaties

entree € 20,00
zondag 04 Februari, aanvang 15:30

Op 4 februari staat het Brunsvik String Trio in de Zeeuwse Concertzaal. Het is een bijzonder arrangement wat ze spelen, want het is oorspronkelijk voor klavecimbel maar nu geaggregeerd voor drie strijkers! Afgelopen jaar waren ze ook bij het Mostly Modern Festival aanwezig.

Fijnbesnaarde stemmen

entree € 20,00
zondag 11 Februari, aanvang 15:30

Een ode aan de subtiliteit van kristalzuiver geluid

In het programma Fijnbesnaarde Stemmen ontrafelen vocaal ensemble Hollands Collectief en gitarist Stefan Gerritsen middels hemelse gitaarmuziek, verstilde koorklanken en zingend glas het mysterie van het universum. De veelzijdige gitaar - soms klinkend als een stem - contrasteert en smelt samen met de vier stemmen van Hollands Collectief. Zang en snaarmuziek gaan een muzikale dialoog met elkaar aan in dit vernieuwende programma vol eigen muziek. Hierbij lijkt de tijd op magische wijze even te verstillen terwijl de geluidsgolven losjes met elkaar vervloeien en gaandeweg steeds meer in dezelfde frequentie gaan trillen: een glasheldere symbiose tussen gitaar en vier stemmen.

Luistercollege filmmuziek: inspiratie uit klassieke muziek

entree € 15,00
dinsdag 13 Februari, aanvang 19:30

Veel componisten van filmmuziek halen inspiratie uit de klassieke muziekwereld. Ze gebruiken thema’s, structuren en instrumentatie die vergelijkbaar zijn met die in klassieke composities. Op weg naar de top-100 Filmmuziek laten we fragmenten zien uit films waar bekende componisten voor de soundtrack tekenden. De namen zijn je vast bekend!

The best of Film Music for Cello & Piano - Joachim Eijlander & Jeroen van Veen

entree € 25,00
zaterdag 24 Februari, aanvang 20:00

Het duo Eijlander en Van Veen brengt in dit nieuwe programma muziek ten gehore die bekend is uit de filmwereld. Denk hierbij aan Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt dat gebruikt werd in 'Gravity' of de muziek van Ennio Morricone. Maar ook de aangrijpende filmscore van The Hours van Philip Glass. Zodra je er naar luistert, roept deze filmmuziek vanzelf de beelden bij je op.

Laat de muziek tot je komen in dit 
mooie programma en kom genieten van deze mooiste filmmuziek in de Zeeuwse Concertzaal!

Prelude | Festival Zeeland Klassiek 2024


zondag 25 Februari, aanvang 15:30

Feestelijk openingsconcert onder leiding van Lisa Jacobs, artistiek leider van het festival. Een sneak preview van wat er komend festival op het programma staat.

Met werken van o.a. Bach, Respighi en Auerbach

 

 

Luistercollege filmmuziek: Diepgang en emotie

entree € 15,00
dinsdag 27 Februari, aanvang 19:30

Klassieke muziekstukken zijn vaak complex en emotioneel geladen. Wanneer dergelijke muziek wordt gebruikt in films, kan het de diepgang van een scène vergroten en de emoties van de kijkers intensiveren. Met 
fragmenten uit Apocalypse Now, Melancholia, A Clockwork Orange, A Space Odyssey. Kent u de klassieke werken bij de film?

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!