Klap op de vuurpijl - Olga Zuiderhoek & Gerard Bouwhuis

zaterdag 28 December

entree € 20,00 aanvang 20:00

Vrienden 17,50 , supervrienden gratis

Jongeren en studenten t/m 27 jaar 50% korting

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is een tekst uit ’Wintertenen luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. En de subtitel van de voorstelling over haar twintigste eeuw. Ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek: Bartok, Andriessen, Breuker, Gershwin, Antheil, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky.’ Gerard speelt en Olga vertelt waarom.
De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik ben ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben’. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa. Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar… hoe dan ook, er klinkt muziek!

 

 

OLGA ZUIDERHOEK

Olga Zuiderhoek (1946) is actrice. Na jarenlang verbonden te zijn geweest aan de coöperatieve vereniging Het Werkteater Amsterdam, werkte ze onder meer met Loes Luca bij muziektheater Orkater. Daarna speelde ze in vele nieuw geschreven toneelstukken van Adriaan van Dis, Judith Herzberg, Paul Haenen, Frank Houtappels, Robert Alberdingk Thijm, Wim T Schippers, Kees van Kooten en Alex van Warmerdam.
Ook werkte ze voor film, Duif in Abel van Alex van Warmerdam; de rechter in Ja zuster Nee zuster van Pieter Kramer; de moeder in April, May en June van Frank Houtappels & Will Koopman; moeder Fiep in Penoza van Diederik van Rooyen. En van televisiewerk herinnert ze zich: Wanda Vaasbeck in We zijn weer thuis van Wim T Schippers; Seth en Fiona met Paul de Leeuw en Kees Prins; Eefje, vriendin van Hendrik Groen in serie 1; Moeder Fiep in Penoza en nu de jeugdpsycholoog van In Freudesnaam van Pieter Hulst.
Ze maakte een kookboek over natriumarm eten: ‘Ongezouten Zuiderhoek’ ism journalist Ingrid Harms en met tekeningen van Peter van Straaten.

GERARD BOUWHUIS

Pianist Gerard Bouwhuis is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. Hij geeft recitals en is een veelgevraagd gast bij bijna alle gerenommeerde ensembles en orkesten in Nederland. Hij was als solist betrokken bij uitvoeringen met onder andere  Schönberg Ensemble, Ebony Band, LOOS, Nederlands Blazersensemble en het  Radio Kamerorkest met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Oliver Knussen, Peter Eötvös en Emilio Pomarico. In 1978 richtte hij met Cees van Zeeland het Pianoduo op. In de loop van zijn carriere heeft Bouwhuis veel componisten geïnspireerd nieuw werk voor hem te schrijven, onder wie Louis Andriessen, Cornelis de Bondt, Martijn Padding, Rob Zuidam en Guus Janssen. Als solist maakte hij tournees door Noord- en Zuid-Amerika, Canada Australië en Japan. Met de violiste Heleen Hulst vormt hij sinds 1998 een duo en samen richtten zij in 2005 Nieuw Amsterdams Peil op, een ensemble gespecialiseerd in de kamermuziek van de 20e en 21e eeuw. Voor zijn bijzondere inzet voor de hedendaagse Nederlandse muziek ontving hij in 2003 de Theo Bruinsprijs. Gerard Bouwhuis is docent hedendaagse muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is lid van het muzikantencollectief Splendor.

Online reserveren
Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!