Música Temprana - Sirena's te cantan

zondag 03 December

entree € 25,00 aanvang 15:30

Jeugd t/m 17 jaar en voltijdstudenten entree slechts € 10,00

(Super)vrienden & Donateurs Incanto € 22,50

Música Temprana presenteert een programma dat de verfijnde poëzie en transparante schoonheid van de Castiliaanse renaissance combineert met de kleurrijke harmonieën en ritmes van de barokmuziek uit Spanje en Latijns-Amerika.

Sirenas te cantan verwondert zich rond thema's van hoofse liefde en vertrouwelijkheid die tussen vrouwen wordt uitgewisseld, evenals liedjes en romances waarin de vrouwelijke figuur in de schijnwerpers staat.
Dit programma stelt een reis voor in een ononderbroken opgaande lijn vanaf de vroege Spaanse renaissance, hier vertegenwoordigd door de Cancionero Musical de Palacio, door de late renaissance verbeeld door Diego Ortiz, Gaspar Sanz of de liedboeken van Vihuela, tot de traditie van "romances" geërfd in Latijns-Amerika van de Castiliaanse lyriek, in de barokperiode.

Musici
Emma Huijsser: Harp
Paulina van Laarhoven: vihuela d'arco/ viola da gamba
Luciana Cueto: singing (or mezzosoprano if you prefer)
Adrián Rodríguez Van der Spoel: tenor, renaissance guitar, baroque guitar and musical direction.

Componisten
Juan Ponce, Pedro de Escobar, Diego Ortiz, Alonso Mudarra, Gregorio de Zuola

MÚSICA TEMPRANA verkent repertoire uit de periode van de Renaissance en de Barok, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. Hiermee brengt Música Temprana de muziekontwikkeling van Latijns-Amerika in kaart, vanaf het moment dat de eerste conquistadores voet aan wal zetten in de Nieuwe Wereld tot en met de volwassenwording van de eigen barokmuziek op Latijns-Amerikaanse bodem. Het repertoire van het ensemble is veelal het resultaat van het eigen onderzoek van de dirigent en oprichter, Adrián Rodríguez Van der Spoel.

i.s.m. Incanto

Online reserveren
Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!