Leermeesters - Daan Manneke - Grote Archipel

vrijdag 29 November

entree € 20,00 aanvang 20:00

vrienden 17,50 - supervrienden gratis

Jongeren en studenten t/m 27 jaar 50% korting

De compositie ‘Grote Archipel’ van Daan Manneke is een bespiegelend-abstracte compositie over de zes Zeeuwse eilanden en ging in 2018 in première. Zes eminente pianisten die elk één deel speelden van het zesdelige werk. 

In 2019 werd de compositie herhaald tgv zijn 80e verjaardag en ook nog eens met dezelfde spelers: Ralph van Raat, Geoffrey Madge, Kelvin Grout, Hannes Minnaar, Jelena Bazova en Daniël Kramer. 

Ralph van Raat is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam, en begeleidt drie begaafde leerlingen die op vrijdag 29 november 2024 naar Middelburg komen om Grote Archipel te spelen:

Luís Bagina da Rosa (Portugal), Maria Marecos (Portugal), Apollon Kalamenios (Cyprus).

Het programma wordt aangevuld met korte composities van Ton de Leeuw, Wim Henderickx en Wilbert Bulsink.

Daan Manneke herschreef zijn boekje, mijn leermeesters.Het rijk geïllustreerde boekje bevat onder meer nieuwe opstellen over Zeeland en zal deze avond ook gepresenteerd worden.

Daan Manneke ( 1939) studeerde orgel en compositie aan de conservatoria van Tilburg, Brussel en Amsterdam.Hij doceerde ruim 35 jaar analyse van de eigentijdse muziek en hoofdvak compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Aan datzelfde instituut richtte hij begin jaren ‘90 een jong- talentklas op voor zeer jonge componisten. Hij heeft talloze workshops, lezingen en masterclasses gegeven in binnen- en buitenland. Manneke componeerde een kleine 300 werken voor zeer uiteenlopende ensembles voornamelijk uitgegeven bij Donemus Publishing. Zijn oeuvre is uitgebreid gedocumenteerd en er zijn verschillende wetenschappelijke studies aan zijn werk gewijd. Zijn werk wordt veelvuldig uitgevoerd en werd met prijzen bekroond.

 

Ralph van Raat is naast zijn concertpraktijk, ook docent Hedendaagse Pianomuziek aan zowel de Accademia di Musica in Turijn als het Conservatorium van Amsterdam. Ook geeft hij regelmatig workshops en masterclasses aan andere conservatoria in binnen- en buitenland. Van Raat ziet het als zijn missie om zijn studenten te enthousiasmeren voor en te coachen in de interpretatie van de rijke pianoliteratuur van de 20e en de 21e eeuw. Diverse van zijn oud-studenten zijn winnaars van concoursen en inmiddels vertrouwde gezichten op het concertpodium, zoals Christos Papandreopoulos, Paolo Gorini, Mattias Spee en Pierre Delignies. 

Online reserveren
Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!