Warme celloklanken bij Het Zeeuws Orkest

zondag 17 November

entree € 30,00 aanvang 15:30

programma

Rossini – Ouverture Wilhelm Tell

Elgar – Celloconcert met solist  Lidy Blijdorp

Shostakovich – Symfonie nr. 15

 

Lidy Blijdorp 

Lidy studeerde cum laude af aan het conservatorium van Den Haag, Amsterdam en Parijs, waar ze studeerde bij Monique Bartels en Michel Strauss. Daarna behaalde ze haar Artiesten Diploma aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel bij Gary Hoffman. Ze soleerde met o.a. het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Concertgebouw Kamerorkest, het St. Petersburg Hermitage Orkest, het orkest van Luik en het Residentie Orkest. Lidy heeft zeer brede muzikale interesses en heeft een passie voor het ontdekken van nieuwe muziek. Met Het Zeeuws Orkest speelt zij het prachtige celloconcert van Elgar.

Elgar celloconcert (1919)

De Eerste Wereldoorlog eiste zijn tol bij Elgar. Hoewel hij niet zelf direct op enigerlei wijze betrokken was bij de oorlogvoering, zag hij daarin de vernietiging van alles wat hem sinds zijn jeugd dierbaar was. Er schuilt derhalve een haast tastbaar gevoel van verdriet en mismoedigheid in zijn laatste belangrijke werken. Naast een drietal belangrijke kamermuziekcomposities behoort ook het Celloconcert uit 1919 daartoe. Een werk dat in de woorden van Elgar specialist Michael Kennedy de indruk wekt van “… een man die moe was van de wereld… en troost vond in de schoonheid van muziek”. Het Celloconcert wordt inderdaad gekenmerkt door een bijzonder soort schoonheid, intimiteit en bondigheid en is doordrenkt met nostalgie. De orkestratie is heel economisch waardoor de solist niet in de verdrukking komt.

 

 

Kaarten 30 euro en cjp/jeugd 10 euro

Bestellen via : https://zeeuwsorkest.nl/project/najaarsconcerten-2024-celliste-lidy-blijdorp/?utm_source=qr&utm_medium=BROCHURECONCERTZAAL&utm_campaign=najaarsconcerten

Online reserveren
Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!