Jeroen de Groot & Bernd Brackman

zondag 10 November

entree € 22,50 aanvang 15:30

Vrienden 20,00

Jongeren en studenten t/m 27 jaar 50% korting

 

VIRTUOZE HOOGROMANTIEK

Op ons novemberrecital in de prachtige Zeeuwse Concertzaal zullen wij, Jeroen de Groot en ik, Bernd Brackman, drie hoogtepunten uit de negentiende-eeuwse romantiek uitvoeren.

Wij beginnen met de beroemde Frühlings-sonate van Ludwig van Beethoven, een lyrische en tegelijkertijd exuberante ode aan de lente, aan de ongerepte natuur, aan het schone, ook in de mens zelf. Geschreven in 1801 werd deze vierdelige sonate al gauw een voorbeeld voor de hele daaropvolgende eeuw!

In 1904 schreef Aleksandr Glazoenov zijn beroemde Vioolconcert in a kl.t. opus 82. Met zijn overrompelende melodieën en rijk geschakeerde arabesken en guirlandes kon dit vioolconcert zich al snel in een enorme populariteit verheugen. Zozeer zelfs, dat ook de versie voor viool en piano de eerste helft van de twintigste eeuw een vaste kaskraker werd.

Na de pauze wagen wij ons aan het grootse meesterwerk van César Franck. Deze eveneens vierdelige Vioolsonate schreef César Franck in 1886 als huwelijkscadeau aan zijn grote vriend en beroemde violist Eugène Ysaye. Alle menselijke gemoedstoestanden komen dan ook in deze sonate voorbij, van naïviteit en stormachtige hartstocht tot bezinning en harmonische extase in het laatste deel. Dit mag U niet missen!

Online reserveren
Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!