Kamilla Bystrova & Thorwald Jorgensen | Theremin

zondag 24 November

entree € 20,00 aanvang 15:30

Theremin…. Velen van jullie vragen zich misschien af “wat is dat”? Anderen kennen het misschien van de tv serie “Midsomer Murders” alwaar het instrument de melodie speelt in de begintune. Theremin is dus een instrument en Thorwald Jørgensen, bespeler ervan zal samen met zijn vaste pianiste Kamilla Bystrova alle geheimen van de theremin onthullen en een concert verzorgen alwaar er ruimte is voor mooie muziek als ook informatie over de geschiedenis van dit bijzondere instrument wat bespeelt wordt zonder het aan te raken….

Thorwald Jørgensen is momenteel een van de leidende thereministen. Hij speelde solo met vele toporkesten over de gehele wereld. Samen met zijn pianiste Kamilla Bystrova heeft hij een kamermuziekduo dat hen bracht naar vele podia in zowel binnenland als ook, Portugal, Italië, Denemarken en Egypte! Samen maakten zij twee cd’s “Air Electrique” met originele kamermuziek en meer recent de nieuwe cd “Nuit Exotique”

Pianiste Kamilla Bystrova werd geboren in Moskou en begon piano te studeren bij haar moeder, een muzieklerares. Ze is afgestudeerd aan de beroemde pianoschool opgericht door Heinrich Neuhaus, die les gaf aan Sviatoslav Richter, Emil Gilels en Radu Lupu. Ze behaalde een masterdiploma aan het conservatorium van Sint-Petersburg en trad vervolgens op met de Moscow Philharmonic Society in heel Europa. Ze volgde masterclasses bij Emanuel Ax, Mstislav Rostropovich en Ruth Nye. Nadat ze nog een masterdiploma had behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, werd Bystrova uitgenodigd om lid te worden van de faculteit en trad ze op als soliste en met kamerensembles. In 1992 won ze de Linkprijs voor haar uitvoering van Moussorgsky's Pictures At An Exhibition. Ze transcribeerde liederen van Schumann en Tsjaikovski, en breidde het repertoire uit met een bewerking van Schuberts Winterreise voor piano solo. In 2013 nam ze haar solo-cd op met Tsjaikovski's The Seasons Op. 37a, die lovende kritieken kreeg.

Al zo'n 14 jaar treedt Bystrova regelmatig op met de thereminist Thorwald Jørgensen. Hun duo heeft een aanzienlijk repertoire opgebouwd dat bestaat uit transcripties van werken voor verschillende instrumenten en stem met piano, evenals uit talrijke originele composities voor theremin en piano. Ze is echt geïnspireerd door het nieuwe repertoire dat ze leert binnen deze muzikale samenwerking en kijkt uit naar verdere verkenning van nog te komen werken. In 2020 nam het duo hun eerste cd Air Électrique op, die uitstekende recensies kreeg uit verschillende Europese landen, de VS en Canada. Naast haar drukke les- en optredensschema schildert, tekent en beeldhouwt Bystrova. Haar werk bevindt zich in privécollecties. Haar artistieke aspiraties zijn altijd op de een of andere manier verbonden met het maken van muziek. Ze laat zich inspireren door kleuren met verf en geluiden; De combinatie van beide voedt haar verbeelding.

Online reserveren
Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!