Toppianisten in de Zeeuwse Concertzaal - Thomas Beijer

zondag 13 November

Met het winnen van het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours in 2007, plaatste Thomas Beijer zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als 'een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar.'

Sindsdien gaf Beijer recitals in Europa, Azië en de Verenigde Staten, en werkte hij als solist samen met dirigenten als Neeme Järvi, Gustavo Gimeno, Antony Hermus, Eivind Gullberg Jensen, Ed Spanjaard, Bas Wiegers en Lucas Macías Navarro.

Thomas Beijer heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest interessante Nederlandse musici. Een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat rijkt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities.
Hij soleert in recitals en pianoconcerten, en treedt daarnaast veelvuldig op als kamermusicus.
Komend seizoen zal Thomas als ‘Spotlight Artist’ van Het Concertgebouw o.a. een recital geven in de serie Grote Pianisten. In 2022 kreeg Thomas de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. De jury noemt Beijer een ‘uomo universale’ en roemt zijn feilloze techniek en unieke vertelkunst.

In februari 2022 kreeg Thomas de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici.
Naast zijn carrière als pianist en componist, is Thomas Beijer scenarioschrijver, tekenaar, animator en romanschrijver. In 2017 debuteerde hij bij uitgeverij Prometheus met de novelle ‘Geen Jalapeños’.
Momenteel werkt hij aan een bundel essays over muziek, die in de herfst van 2022 zal verschijnen.
Sinds 2019 is Thomas Beijer artistiek directeur van de Young Pianist Foundation


Programma

Robert Schumann
Faschingsschwank aus Wien op. 26

Rudolf Escher
Arcana, suite voor piano

---- pauze ----

Manuel de Falla
4 Piezas Españolas

Frédéric Chopin
Sonate no. 3 in b klein op. 58


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!