Compañía Ana Morales - En la Cuerda Floja | On the Tight Rope

vrijdag 19 November

Wat gebeurt er wanneer lichaam en geest zoeken naar orde en evenwicht, maar zich juist ‘welbevinden’ in chaos? Is stabiliteit een utopie of iets tastbaars? En hebben we instabiliteit juist nodig om te overleven? Dat zijn de vragen die flamencodansmaker Ana Morales zich stelt in haar nieuwste voorstelling ‘En la Cuerda Floja’ – Op het Slappe Koord. Omringd door Spaanse topmusici uit de flamenco en jazz onderzoekt ze op zeer persoonlijke wijze de (flamenco)grond onder haar voeten. Met eigentijdse bewegingen maakt Ana Morales in haar nieuwste creatie een persoonlijke en hedendaagse nieuwe flamencodans. Een zoektocht naar nieuwe vormen en tegelijkertijd in haar eigen binnenwereld. Met de traditie als anker danst en balanceert ze in deze onzekere tijden vol overtuiging op het slappe koord. Haar boodschap: Met elkaar vinden we een nieuw evenwicht.

“Een overdonderend essay over het lichaam, beweging en beperkingen. Tevens een bespiegeling over de staat van verlamming waarin we ons bevinden én een call to action”, schreef de Spaanse pers.

On The Tight Rope, een voorstelling over het verlies van balans en het vinden van een nieuw evenwicht werd in pre-coronatijd bedacht, maar kreeg ten tijde van de pandemie een sterkte actuele betekenis. Flamenco Biënnale Nederland is verheugd dat ze na de annulering in februari 2021 de voorstelling alsnog kan programmeren in Rotterdam en Middelburg.

Ana Morales dans & choreografie, artistieke leiding
José Quevedo ‘Bolita’ gitaar
Paquito González percussie
JM Popo bas
Roberto Oliván & Ana Morales dramaturgie

i.s.m. Flamenco Biënnale Nederland


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!