Jubileumconcert Koor A58 | Kuimba Afrika

zondag 27 Oktober

entree € 17,50 aanvang 14:00

Jubileumconcert Koor A58: Kuimba Afrika!

In 2024 viert koor A58 zijn 25ste verjaardag met een concert dat de sfeer van Afrika ademt.  Het programma biedt liedjes met een prachtige verstilling, via het zwarte slavernijverleden, naar trotse opzwepende ritmes. 

Al twee jaar geleden is het thema gekozen, zijn de liedjes daar omheen gezocht en speciaal voor uitvoering door Koor A58 gearrangeerd. Kuimba is Swahili en betekent ‘zingen’. Het aanleren van de ritmes en teksten in Xhosa, Zulu, Swahili en Afrikaans vormt een hele uitdaging maar zingen is wat we gaan doen!  
Voor deze gelegenheid is er een speciale muzikale bezetting. Het koor wordt ondersteund met opzwepende percussie door Cora Dellebeke. En we zijn trots Vimbai Zimuto welkom te mogen heten. Een muzikaal multitalent, afkomstig uit Zimbabwe. Zij is solo te horen en zal samen met ons zingen.

In de afgelopen vijfentwintig jaren heeft Koor A58 zich diverse malen onderscheiden met bijzondere producties.
Het programma Eurosong dat is gepresenteerd rondom het 5 jarig bestaan heeft de status van legendarisch bereikt. Een bijzonder succesvol programma met songfestivalliedjes in een waaier aan talen, uitgevoerd met een twintig koppig orkest.
Het 12½ jarig bestaan werd gemarkeerd met de unieke productie Lijkzigt. Een thriller, uitgewerkt in een liederencyclus en vertolkt met begeleiding van muzikanten van Zeeuws kamerorkest TY. Peter Swanborn tekende voor de teksten, Christian Blaha componeerde en Rob van der Meule arrangeerde het programma. Met een selectie uit dit programma bereikten we de finale van het Nederlands Koren Festival!  
‘Mijn vlakke land – en de mensen die er wonen’ was het thema van ons 15 jarig jubileum. Een Nederlandstalig programma geënt op het thema ergens wortels hebben, thuis te zijn en te kunnen komen.  Bijzonder omdat in de voorbereiding Bart Orye tijdelijk weer terug kwam bij Koor A58, deze keer als dirigent.

Koor A58 is niet bang uitdagingen aan te gaan. We hebben bijvoorbeeld onze eigen Maestro dirigeerwedstrijd georganiseerd en een uitstapje gemaakt naar het uitvoeren van een klassiek muziekstuk. Koor A58 kent al 25 jaar met zijn diversiteit en gedrevenheid een unieke plek in het Zeeuws/Brabants koorlandschap.
Ondersteuning op piano door Bart Orye, opgevolgd door Christian Blaha en sinds vijf jaar Rutger de Ronde brengt de muzikale uitvoering naar een hoger niveau. Datzelfde geldt voor het enthousiasme van Rob van der Meule, al 25 jaar onze artistiek leider en in 2023 geridderd voor zijn muzikale prestaties.

 

Online reserveren
Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!