Agenda van Januari

Nieuwjaarsconcert CLUB CLASSIQUE

entree € 25,00
maandag 01 Januari, aanvang 15:30

De oliebollen uit 2023 zijn op en we hebben spierpijn van ’t lachen om de oudejaarsconference. Op Nieuwjaarsdag beginnen we met een schone lei. Met muziekcollectief Club Classique trappen we het nieuwe jaar af met een wel heel bijzonder interactief Nieuwjaarsconcert, waarin alle emoties aan bod komen.

Philharmonie Zuidnederland - BOORDEVOL LEVENSVREUGDE

entree € 27,50
vrijdag 19 Januari, aanvang 20:00

‘Helderheid en een betoverend lichte elegantie’, schreef Spiegel Kultur opgetogen over het spel van violiste Antje Weithaas. Enthousiasme, nieuwsgierigheid en een drang zich te vernieuwen kenmerken deze gevierde Duitse soliste. In dit concert leidt Weithaas de musici van Philzuid vanaf de concertmeesterstoel, dus dirigerend én zelf meespelend. Zo krijgen de symfonieën van Haydn en Beethoven de levendige kracht van kamermuziek.

Busch Trio met de Zeeuwse Mathieu van Bellen

entree € 20,00
zondag 21 Januari, aanvang 15:30

Yerai Cortés Solo Guitarra

entree € 25,00
vrijdag 26 Januari, aanvang 20:00

Yerai Cortés (Alicante, 1995) is een van de grote talenten uit de nieuwe lichting flamencogitaristen. Zijn stijl put uit de klassieke gitano-traditie die hij van huis uit meekreeg via zijn vader, zijn eerste leermeester. In samenwerking met Flamenco Biënnale.

Jos van Immerzeel speelt Bach & Debussy


zondag 28 Januari, aanvang 15:30

Op 28 januari speelt Jos van Immerseel Bach en Debussy in de Zeeuwse Concertzaal. Jos is een Belgisch pianist, klavecinist, pianofortist en dirigent.

Luistercollege filmmuziek: Oorsprong van de filmmuziek

entree € 15,00
dinsdag 30 Januari, aanvang 19:30

In de vroege dagen van de film werd live muziek uitgevoerd door een pianist, organist of een bescheiden  ensemble. Zoals bij ‘Metropolis’ of de film met Charlie Chaplin. Bij de intrede van de geluidsfilm werden grote orkesten gebruikt, zelfs symfonisch van opzet, inclusief een ouverture. Zoals bij Ben Hur en Gone with the Wind.

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!