Michelle Pritchard & Natasja Douma

zondag 07 April

Kom genieten van de uit Australië afkomstige

violiste Michelle Pritchard begeleid door Natasja Douma

op piano.
Programma:

Ross Edwards- Prelude and White Cockatoo Spirit Dance for solo viola (Australian composer (b.1943- ) written in 1994). (10')

Johann Nepomuk Hummel- Fantasie for Viola and String Orchestra with Two Clarinets  (arranged for viola and piano). (Austrian composer (1778-1837).(8')

Rebecca Clarke- Sonata for Viola and Piano (English composer (1886-1979) written in 1919). (22')

Henk Badings- Sonata for Viola and Piano (Dutch Composer (1907-1987) written in 1951). (19')

 

 

Michelle Pritchard

Michelle Pritchard, afkomstig uit Australië, woont momenteel in Nederland waar ze in 2022 haar master klassieke muziek, altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag – cum laude – afrondde. Michelle heeft in Australië en Europa diverse concerten als soliste op altviool en viool gegegeven.
In het verleden was de altviool – ten onrechte –een ondergeschoven kindje waardoor er veel minder repertoire voor de altviool is dan voor andere (solo)instrumenten. Michelle spant zich, door samen te werken met hedendaagse componisten, in om nieuw repetoire voor de altviool te laten componeren, op te nemen en (op het podium) aan een breed publiek te laten horen.

Natasja Douma
studeerde aan het conservatorium in Den Haag bij Jan Boumans en Marcel Baudet en vanaf 1989 bij Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam. Gedurende haar studie nam zij deel aan diverse masterclasses. Inmiddels trad zij met succes als solopianiste, als begeleidster en in kamermuziekverband op in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Luxemburg.

Fotografie: Ad Vos


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!