Philharmonie Zuidnederland - BOORDEVOL LEVENSVREUGDE

vrijdag 19 Januari

‘Helderheid en een betoverend lichte elegantie’, schreef Spiegel Kultur opgetogen over het spel van violiste Antje Weithaas. Enthousiasme, nieuwsgierigheid en een drang zich te vernieuwen kenmerken deze gevierde Duitse soliste. In dit concert leidt Weithaas de musici van Philzuid vanaf de concertmeesterstoel, dus dirigerend én zelf meespelend. Zo krijgen de symfonieën van Haydn en Beethoven de levendige kracht van kamermuziek. Natuurlijk soleert ze ook, en wel in één van haar lijfstukken, het Eerste (andere!) Vioolconcert van Mendelssohn. Wonderkind Mendelssohn componeerde het op zijn dertiende, onvoorstelbaar. In Weithaas’ woorden: ‘Je voelt zijn genialiteit en levendigheid, die typisch is voor Mendelssohn, in elke noot. Kortom, een concert waar je energie van krijgt!

Programma

Symfonie nr. 38 ‘La Poule’ Haydn
Vioolconcert in D Mendelssohn
Symfonie nr. 4 Beethoven

Mis deze meesterlijke muziek niet!

Maak je klaar voor een buitengewone avond vol meesterlijke muziek en ongekende passie tijdens het adembenemende concert, waar ons orkest schittert onder leiding van de getalenteerde solist en dirigent Antje Weithaas! We trappen af met de bruisende en speelse klanken van Symfonie nr. 38 'La Poule' van Haydn. Laat je verrassen door de vindingrijkheid van de componist en voel hoe de muziek je meeneemt op een levendige en kleurrijke reis.

Vervolgens betreedt Antje Weithaas het podium als solist én dirigent om je te betoveren met het majestueuze Vioolconcert in D van Mendelssohn. Haar virtuoze spel en diepgaande interpretatie zullen je ademloos achterlaten en je ziel raken. Na de pauze sluiten we af met de epische Symfonie nr. 4 van Beethoven. De krachtige emoties en gedurfde muzikale ideeën van Beethoven zullen je hart veroveren en je meenemen op een emotionele rollercoaster.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van een avond vol meesterwerken en laat je meevoeren op een muzikale reis die je zintuigen zal prikkelen en je hart zal vullen met vreugde en bewondering.

 

 

 


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!