UITGESTELD - Die Schöne Müllerin - Jan Kobow en Petra Somlai

zondag 05 November

WEGENS OMSTANDIGHEDEN IS DIT CONCERT UITGESTELD NAAR EEN LATER TE BEPALEN DATUM

 

Die schöne Müllerin is een meesterwerk dat u meevoert naar het schilderachtige landschap van de Duitse Romantiek. Deze ontroerende liedcyclus vol muzikale schoonheid en emotie is gebaseerd op 20 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Met elkaar vormen de gedichten het verhaal van een rondtrekkende gezel, die op een molen komt te werken en daar verliefd wordt op de dochter van de molenaar. Deze valt echter voor de charmes van een jager...

Jan Kobow (tenor) werd geboren in Berlijn en deed zijn eerste muzikale ervaring op in het Berliner Staats- und Dom Chor. Hij studeerde orgel in Parijs aan de Schola Cantorum en behaalde graden in orgel en directie aan de Hochschule für Musik in Hannover, gevolgd door zangstudies bij Prof. Sabine Kirchner in Hamburg. In 1998 won hij de Eerste Prijs op de Internationale Bach Wedstrijd in Leipzig. Jan Kobow heeft voornamelijk naam verworven als oratoriumzanger en als uitvoerder van oude muziek. Hij trad regelmatig op met ensembles als Collegium Vocale Gent, de Nederlandse Bachvereniging, Freiburger Barockorchester en de Akademie für Alte Musik Berlin. Daarnaast ligt ook het liedrepertoire hem nauw aan het hart.

Petra Somlai (fortepiano) werd geboren in Hongarije waar ze piano studeerde aan het Béla Bartók Conservatorium te Boedapest. Later vervolledigde ze er haar studies aan de Franz Liszt Academie. Tijdens deze jaren ging haar aandacht steeds meer uit naar de authentieke uitvoeringspraktijk op historische instrumenten. Ze ging pianoforte en klavecimbel studeren bij Fabio Bonizzoni, Menno van Delft en Bart van Oort aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar ze afstudeerde met grootste onderscheiding in 2011. In 2019 won Petra Somlai de eerste prijs en publieksprijs op de International Fortepiano Competition te Brugge (België). Ze neemt deel aan grote internationale oude muziekfestivals zoals het Utrecht Early Music Festival, Haydn Festival Eszterháza, Beethoven Festival Bonn, Budapest Beethoven Festival, AMUZ Festival Antwerp, Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, etc. en geeft concerten in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

i.s.m. St. Incanto


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!