Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden - Wonderkind Felix

vrijdag 27 Oktober

Eerste werken van een echte meester

Welkom in het hoofd en het hart van de geniale tiener Felix Mendelssohn Bartholdy. De jonge componist, die zich niet laat intimideren door de grote Ludwig van Beethoven, maar al vroeg zijn eigen stem ontwikkelt. Hoe ga je van ‘buitengewoon talentvol’ naar ‘gevierd componist’ in een levensfase waarin de meesten van ons worden aangestuurd door de puberteit?

Wonderkind Felix neemt je mee naar zijn diepste gedachten, muzikale inspiratiebronnen, buitenlandse reiservaringen en eerste meesterwerken. Sta met ons versteld van de virtuoze, sprankelende Eerste Symfonie geschreven door een 14-jarige, en begrijp met het luisteren naar Wer nur den lieben Gott lässt walten voor koor en orkest waarom Europa zo eensgezind was in haar lof voor deze wonderlijke jongeman.

Laten we eens proberen in het hoofd van een genie te kijken. Hoor de klankinvloeden van Mozart en Beethoven, en luister naar de eigen manier waarop Felix die verwerkt. En we brengen een stuk van een hedendaags wonderkind; Caroline Shaw, de Amerikaanse componiste die al een Pulitzer Prize en een Grammy Award ontving.

Wonderkind Felix belooft een intense luisterervaring te worden; maak het mee!

Ars Musica Orkest
o.l.v. Patrick van der Linden


Programma:

Ludwig van Beethoven – Die Geschöpfe des Prometheus
Wolfgang Amadeus Mozart – Exsultate Jubilate
Felix Mendelssohn Bartholdy – "Scherzo“ uit Octet
Felix Mendelssohn Bartholdy – Ave Maris stella
Caroline Shaw – And the swallow
Felix Mendelssohn Bartholdy – Symfonie 1

 


Terug naar overzicht

Binnenkort

donderdag 25 April

donderdag 25 April

vrijdag 26 April

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!