Simon Mulder en Daan van de Velde - Van en over Couperus

dinsdag 03 Oktober

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Louis Couperus, Nederlands grootste schrijver, is overleden. Literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie grijpt dit Couperusjaar 2023 aan voor een tournee met de voordrachtvoorstelling 'Van en over Couperus'.
Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus, zoals fragmenten uit de schokkend decadente roman ´De berg van licht´, en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’. Daarnaast vertelt hij enkele anekdotes over de grote schrijver. Pianist Daan van de Velde speelt bijbehorende muziek van o.a. Rubinstein en Wagner. Van de Velde en Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium (stuk voor piano en voordracht) op Couperus’ beroemde korte thriller ‘De binocle’.

Bijzonder aan deze editie is dat er gespeeld zal worden op de Érard-vleugel van De Zeeuwse Concertzaal, die het geboortejaar 1863 deelt met Louis Couperus.


Simon Mulder is voordrachtskunstenaar, docent klassieke talen in het middelbaar onderwijs en vanaf 2023 voorzitter van het Louis Couperus Genootschap. Hij richtte het Feest der Poëzie op als literair podiumcollectief voor teksten van toen en nu, en treedt met deze groep op in binnen- en buitenland.

Daan van de Velde is pianist, taalkundige en data-analist. Hij deed een bijvakstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet en is aan het Feest der Poëzie verbonden als muziekredacteur.

 

Programma:

Inleiding en diverse anekdotes met pianobegeleiding: 'Liedeken' op tekst van Couperus door Catharina van Rennes
Het verbeelde leven
De Oscar Wilde-vrouw

Ballet uit Le Tribut de Zamora, Gounodballet uit Le Tribut de Zamora, Gounod
Eline Vere en Lohengrin-ouverture
De Berg van Licht

PAUZE


Diverse anekdotes met pianobegeleiding
Het Spoorwegongeluk
Extaze
Rubinsteins Romance in es
De Binocle, Wagneriaans declamatorium

 

 


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!