Weens Gala

zaterdag 23 Januari

WEENS GALA  

Een unicum voor de Concertzaal in Middelburg: De prachtige zaal wordt omgetoverd tot een heuse balzaal ter gelegenheid van het Weens Gala. 

Dansen niet verplicht
De Concertzaal wordt helemaal in stijl gedecoreerd, met overal gezellige zitjes: op het podium, langs de rand van de zaal, in de salon en in de foyer. En het zijn de gasten zelf, die optreden: zwevend over de vloer op de romantische klanken van het nationaal vermaarde damessalonorkest Bon Ton. Op het dansprogramma uiteraard de Weense wals, maar ook de foxtrot, Engelse wals en tango zullen ruim aan bod komen. Volop gelegenheid tot dansen dus, maar dat is beslist niet verplicht. Kijken is óók leuk.

Gala
Voor het eerst krijgen stijlliefhebbers in Zeeland en West-Brabant de kans om op deze wel zéér feestelijke manier het nieuwe jaar te vieren met familie, vrienden of zakenrelaties. Uiteraard in gepaste galakleding: de dames in een lange avondjapon, de heren in smoking of rokkostuum (dus een mengeling van dresscode white tie en dresscode black tie).

Speciale walscursus
Een van die stijlliefhebbers is gedeputeerde Harry van Waveren, die samen met zijn vrouw het gala zal openen. Ook zij gaan de walscursus volgen die dansschool Van Eijkeren DanceMasters (Middelburg) speciaal organiseert met het oog op het Weens Gala. Start van de cursus: 12 oktober, van 18.30 tot 19.30 uur. De cursus duurt 5 avonden in de periode voor Kerst, gevolgd door 2 opfrislessen in januari.Kosten: 30 €, als u kunt aantonen een kaartje te hebben voor het gala. Maar ook als u niet deelneemt aan het gala, kunt u deze cursus volgen. Dan betaalt u 42,50 €.

Informatie: Van Eijkeren DanceMasters: info@vaneijkeren.nl of 0118-638370.

Kaartjes
Een kaartje voor het gala kost 45 € per persoon, inclusief welkomstdrankje met Weense delicatesse, hapjes gedurende de avond, live muziek, dansdemonstraties en een minidanscursus ter plekke, waarbij iedereen die wil, de Valeta kan leren. Dat is een langzame, eenvoudige maar zeer elegante wals. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Inschrijving
Het maximale aantal gasten is 150, dus snel inschrijven is belangrijk als u zeker wilt zijn van een kaartje. In de media en op posters wordt misschien nog de datum van 30 september genoemd als uiterlijke inschrijfdatum, maar die is inmiddels achterhaald. De zomervakantie viel erg laat dit jaar en mensen hebben graag wat meer tijd om plannen te maken voor het komende winterseizoen. Wat echter wél geldt, is "wie het eerst komt, die het eerst maalt". Als u niet tot de eerste 150 inschrijvers behoort, wordt u op een wachtlijst geplaatst. Inschrijven kan bij Stichting GALA, weensgala2010@zeelandnet.nl, waar u ook terecht kunt voor meer informatie.Of u belt even naar de organisatoren: Wim en Lonne van Liere, 0118-612644, die u een en ander kunnen toelichten.


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 26 Mei

zondag 02 Juni

vrijdag 07 Juni

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!