Toppianisten in de Zeeuwse Concertzaal: Severin von Eckardstein

zondag 25 September

De Concertzaal start dit seizoen met een nieuwe serie op zondagmiddagen en haalt toppianisten naar Zeeland. De serie gaat op 25 september van start met een concert van de Duitse toppianist Severin von Eckardstein. Hij heeft sinds het winnen van het Koningin Elisabeth Concours in Brussel in 2003, een grote, internationale carrière opgebouwd en heeft inmiddels wereldwijd zijn naam gevestigd.
Severin von Eckardstein werd in 1978 geboren in Düsseldorf en begon met pianospelen toen hij 6 jaar oud was. Hij studeerde piano aan het conservatorium Berlijn, waarna hij zijn studie voltooide aan de Internationale Piano Academy Lake Como in Italië
Hij heeft op vele grote concertpodia gespeeld in onder andere steden als Berlijn, Amsterdam, Londen, Moskou, Parijs, New York, Hong Kong, Tokyo, Seoul, Madrid en internationale muziekfestivals als Klavier-Festival Ruhr en het Schleswig-Holstein Muziek Festival in Duistland, La Roque d’Anthéron in Frankrijk en het Miami Piano Festival in de Verenigde Staten. Hij speelde samen met orkesten als Het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Dallas Symphony orchestra, de Hungarian National Philharmony Het Mariinsky Orkest onder leiding van dirigenten als Jaap van Zweden, Valery Gergiev, Phillipe Herreweghe, Marek Janowski, Paavo Järvi en Zsolt Hamar.

Von Eckardstein staat bekend om zijn diverse en brede repertoirekeuze; Hij is thuis in zowel oude muziek, als hedendaagse muziek. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor het spelen en (her)ontdekken van laat Romantische muziek van minder bekende componisten, zoals Nicolai Medtner.

De volgend toppianist in deze serie is Thomas Beijer op zondag 13 november.

Programma:

Adolf Jensen:
Erotikon op. 44 (selectie)
no. 1 Kassandra
no. 2 Die Zauberin
no. 3 Galatea
no. 6 Eros

Johannes Brahms:
Variaties op een thema van Schumann, op. 9

Franz Liszt:
Impromptu (Nocture), in Fis, S191
Valse Oubliée no. 2, S215
Etude d´exécution transcendante no. 10

---pauze---

Jean Sibelius:
Kyllikki, 3 lyrische stukken, op. 41

Nikolai Medtner:
Stimmungsbild op. 1 no. 1
Meditazione (uit Vergeten Melodiën) op. 39 no. 1

Sergei Prokofiev:
Sonate no. 7 op. 83


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!