Oersoep - Erik van Muiswinkel, Marielja de Geus, Donson & Cycz, Dani Ploeger en Hanneke Middelburg

vrijdag 10 Juni

Een avond gewijd aan literatuur in al haar vormen. Oersoep is een ode aan de vrolijke veelzijdigheid van taal, met vijf x vijftien minuten voordracht, muziek en film. Georganiseerd vanuit De Baaierd, het nieuwe platform voor Zeeuwse schrijvers.

Cabaret, rap, poëzie, romankunst en cultuurkritiek, met debutanten en virtuozen: welkom bij de eerste editie van Oersoep! Met Erik van Muiswinkel, Marielja de Geus, Donson & Cycz, Dani Ploeger en Hanneke Middelburg.

Op zijn hoogsteigen manier zal Van Muiswinkel de Oersoep op smaak brengen: hij presenteert de avond en brengt stukjes cabaret.

Beginnend romancier, en journalist, Marielja de Geus vertelt bij Oersoep uit, en over, haar jeugdroman in wording, over een bijzonder huwelijk in vijftiende-eeuws Veere.

Kunstenaar en cultuurwetenschapper Dani Ploeger presenteert een nieuwe visie voor de Zeeuwse toerismesector. “5 x Zeeuwse Hoogtepunten: de Absolute Must-See Bezienswaardigheden”: komt dat zien!

Het rapduo Donson en Cycz laat de liefde voor woordkunst vloeien. De Vlissingse en Middelburgse rapper schreven samen een nieuw stuk speciaal voor Oersoep.

De poëzie van beginnend dichter Hanneke Middelburg is eigenzinnig, met macabere en humoristische trekken. Ze wordt onder meer begeleid door altvioliste Michelle Pritchard, met improvisatie en solo.

Tevens wordt het eerste nummer van Tijdschrift De Baaierd gelanceerd.

Het volledige programma is na te lezen op de website van De Baaierd.  Klik hier


Oersoep is een programma van De Baaierd: een platform voor Zeeuwse schrijvers, gesponsord door de Provincie Zeeland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!