Hannes Minnaar - Goldbergvariaties

zaterdag 11 December

In overleg met Hannes Minnaar hebben we 16 zitplaatsen op het podium beschikbaar gesteld. Deze zijn uitsluitend te reserveren via info@zeeuwseconcertzaal.nl 

De prijs is € 25,00. 

De toewijzing van de stoelen gaat op volgorde van binnenkomst en u ontvangt uiterlijk zaterdag 11 december 12.00u bericht hierover.

 

Alsof het een bezwering is, zo roerloos hangen de pianohanden van Hannes Minnaar boven de toetsen. Hij laat ze zakken en er klinken twee delicate g’s. Zo, in alle eenvoud, begint de Aria van Bachs Goldbergvariaties, de eerste stap van een muziekavontuur in 32 etappes.

“Hannes Minnaar laat de Goldbergvariaties roetsjen, trippelen en stralen”, kopte de Volkskrant na een uitvoering vorig jaar. Minnaar – opgegroeid in Yerseke en inmiddels Nederlands meest gevraagde pianist – dook tijdens de lockdown in Bachs iconische meesterwerk en kwam er gelouterd weer uit. Het resultaat presenteert hij dit najaar op cd, en vanavond ‘live’ in de Zeeuwse Concertzaal. Met een extra Zeeuws tintje: de speciaal voor dit project gecomponeerde ‘Gedanken zu Bach’ van Daan Manneke zorgen voor een eigentijds intermezzo.

programma:
Johann Sebastian Bach - Aria mit verschiedenen Veränderungen, BWV 988 ‘Goldbergvariaties’
Daan Manneke - Gedanken zu Bach


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!