De Verstilling

zondag 18 Oktober

De Verstilling: programma met klassieke mystieke muziek uit India en het Westen.
‘De Verstilling’ is een synergie van verstillende elementen uit de klassieke Indiase en Westerse muziek. Denk hierbij aan de oude Sanskriet ‘Gayatri Mantra’; met piano en tabla, Vivaldi ‘Eja Mater’ begeleid door de Indiase viool en Hildegard von Bingen mystieke liederen met Rav Drum, en meer samensmeltingen van de Westerse en Indiase muziektradities. Momenten van verstilling, verinnerlijking en contemplatie uitgevoerd door:
Judith van den Dool zingt naast virtuoze aria’s van Vivaldi ook indringende altaria’s in Bach’s Passionen. Door haar roots in de Europese kerkmuziek en haar reizen en diepe verbinding met het spirituele India, ontstond het verlangen deze muziekstijlen te combineren. Place de l’Opera: “Judith van den Dool zingt mooi dramatisch en donker”
Lenneke van Staalen groeide op met Westerse klassieke muziek, en kwam na haar middelbare school in India voor het eerst in aanraking met de Noord-Indiase klassieke muziektraditie. Sinds jaren verdiept zij zich vol overgave in de Indiase Ragamuziek. Zeeuws Dagblad: “Een betoverende brug tussen Oost en West. Een overtuigend geїnspireerde uitvoering.”
Heiko Dijker ontdekte tijdens een lange reis naar en in India de rijkdom aan klankkleur, ritmische complexiteit en expressieve mogelijkheden van de tabla. Zijn spel kenmerkt zich door enthousiasme, diepgang van kennis en intense klankproduktie. De Volkskrant: ‘Ritmes stapelt hij op tot een bijna melodieuze meerstemmigheid.’
Benieuwd geworden?

Gayatri Mantra
Vivaldi Eja Mater
Hildegard von Bingen
Organisatie: Sounds of Silence
http://www.soundsofsilence.com
email: deverstilling@gmail.com


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!