Tomoko Mukaiyama Foundation - End and Beginning

zondag 20 September

Hoewel Tomoko en haar team dit project ver voor de Corona periode zijn begonnen, heeft de voorstelling een titel die zeer toepasselijk is op onze huidige situatie: End and Beginning.

Componist Alexander Raskatov componeert voor de voorstelling een nieuw werk, gecombineerd met het monumentale stuk van Galina Oestvolskaja.
In samenwerking met cinematograaf Reinier van Brummelen creëert Tomoko een tijdloze en multidimensionale installatie met bewegende beelden en licht.

Met acht contrabassen, slagwerk en een piano op het podium betreft dit voor de makers zowel een onderzoek als spektakel – Wat zal er eindigen? Waar kunnen we beginnen? Deze voorstelling laat het contrast zien tussen de duisternis van de beëindiging en de levendigheid van het begin, die misschien meer op elkaar lijken dan wij zelf denken.
‘Kijkend naar de levensloop van deze Russische componisten, dringt zich het romantische idee op over engagement. Daarin figureert Oestvolskaja als de solitaire voorvechtster van een onafhankelijk muzikaal geluid en komt Raskatov naar voren met zelfverkozen ‘ballingschap’.
End and Beginning kijkt verder. Tomoko richt zich niet alleen op het afwijkende maar ook op dat wat de mens deelt en doet. Dit concert is als het kompas binnen een wereld vol uitdagingen!’

Het creatieve team

Concept en regie: Tomoko Mukaiyama
Installatie: Tomoko Mukaiyama / Reinier van Brummelen
Componisten: Alexander Raskatov / Galina Oestvolskaja
Techniek: Yutaka Endo


Muzikanten


Andrea Dettori, contrabas
Cody Takacs, contrabas
James Oesi, contrabas
Goncalo Feijao, contrabas
João Lucas, contrabas
Louis van der Mespel, contrabas
Pedro De Elvas Raposo, contrabas
Quirijn van Regteren Altena, contrabas
Niels Meliefste, percussie
Tomoko Mukaiyama, piano

 

i.s.m. Muziekpodium Zeeland


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!