De Muziekkoning

zaterdag 16 November

Wat is er nou spannender voor kids om buiten de deur in een echt theater of concertzaal te luisteren en kijken naar een live muzikaal optreden waarin van alles te beleven is? Kom jij ook met je kinderen naar de voorstelling van het Zeeuws Orkest?

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar speelt een delegatie van Het Zeeuws Orkest het muzikale verhaal “De Muziekkoning”. In deze voorstelling van een uur wordt een verhaal vertelt door de koning die last heeft van stemmingswisselingen. Soms is hij bang, dan weer angstig, vrolijk of verdrietig. De kinderen in het publiek gaan de koning helpen, want in muziek kun je emotie horen. Samen met zijn lakei vindt de koning een geheimzinnige kist waar een sleutel op zit. Uit de kist komt muziek…. Kan dat de koning helpen? Een spannend verhaal waarin kinderen zelf actief mee mogen doen, om antwoorden te vinden op muziekvragen die de koning moet oplossen.
Na afloop van de voorstelling kunnen kinderen die dat willen, deelnemen aan de instrumentenparade. Hierbij mogen kinderen zelf een instrument proberen te bespelen onder begeleiding van een professionele muzikant. Een feest voor kinderen en een aanmoediging om zelf muziek te maken.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!