Wim Mertens - That Which Is Not

zaterdag 28 September

Melancholie en speelsheid voeren de boventoon in een concert waarmee de Zeeuwse Concertzaal met trots haar concertseizoen opent!
Na 11 jaar komt Wim Mertens terug naar Middelburg nu met zijn nieuwe album: That Which is not.
Aanrader voor liefhebbers van oa Michael Nyman, Ludovico Einaudi en Philip Glass.

Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwste album 'That Which Is Not’ komt Wim Mertens in trio bezetting ( viool, cello, piano & stem)  en zal hij verschillende delen van zijn laatste werk zal opvoeren.
 
Een snelle blik op de composities van Wim Mertens (werken 1980-2018) onthult het belang van de 'no’ (het neen) en de 'not’ (het niet) in zijn werk. Casting no shadow, Essence of the (k)not, No plans, No projects, No testament, Not at home, Not me, The paths not taken en Unwillen-nichtwollen zijn slechts enkele voorbeelden.
 
De componist verbreedt de 'no-not' - notie op zulke wijze dat ze gemakkelijk ontsnapt aan het traditionele cliché. Daarin wordt ze vaak gekoppeld aan het negatieve en het afwezige. Het lijkt erop dat de ’no-not' - benadering in het oeuvre van Wim Mertens een hele reeks veelbelovende perspectieven biedt die perfect passen in de tijdsgeest van onze 'sayings’ en 'doings’.
 
Dit gezegd zijnde, kan 'That Which Is Not’ in de nabije toekomst een genuanceerd hulpmiddel worden voor onze werkwijzen en onze theoretische overwegingen. Wim Mertens combineert in zijn meest recente release 'That Which Is Not’ het rationele met het speelse en het 'For amusement only’ met het 'After virtue’.

 Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!