Russische Ziel

zondag 05 Mei

De Zeeuwse Concertzaal organiseert een speciaal matineeconcert waaraan wordt meegewerkt door 19 musici van het Koninklijk Antwerps Conservatorium.
Op het programma staan werken van Shostakovich (2 pieces for string octet), Arensky, (4 pieces for cello and piano), Glinka (Divertimento Brilliante), Rachmaninov (pianotrio) en Glazunow (Strijkkwintet).

Met onder meer Diana Ketler (piano), Tatiana Samouil (viool), Razvan Popovici (viool) en Justus Grimm (cello).

Diana Ketler (piano) is geboren in Riga. Zij is verbonden aan de Royal Academy of Music in London en aan Chamber Music in Geneva. Zij is tevens artistiek leider van twee belangrijke kamermuziek festivals: SoNoRo in Roemenië en Chiemgaer Musicfrühling in Bavaria. Diana is medeoprichtster van het ‘Ensemble Raro’.

Als ambassadrice van de Russische School, stond Tatiana Samouil (viool) samen met Yuri Basmet op de slotceremonie van de Olympische Spelen in 2014. Het is dan ook geen verrassing dat zij vermeld staat in “The Golden book of Twenty and Twenty First Century Talents of Russia”. Zij is verbonden aan het Antwerp Royal Conservatory en aan het Center of Arts “Musikene” in Spanje.

Justus Grimm kreeg zijn eerste cello lessen al op vijfjarige leeftijd en heeft in de loop der tijden al vele prijzen in ontvangst mogen nemen. Zijn carriere startte in 1993 als solist met het Hamburg Philharmonic Orchestra met een uitvoering van het Mathhias Pintscher cello concert “La Metamorfosi di Narcisco”. Hij is een graag geziene gast bij vele orkesten en festivals. Memorabel is zijn uitvoering in 2012 van Tchaikovsky’s Rococo Variations’ met het Orchestre Symphonique de la Monnaie onder leiding van Carlo Rizzi. Vermeldenswaardig is zeker ook zijn deelname aan de CD van Trio Wiek (samen met Christina Fassbender en Florian Wiek) met werken van Philippe Gaubert.

Razvan Popovici (viool) is geboren in Boekarest in een familie van musici. Hij studeerde in Salzburg, Parijs en Freiburg. Hij is de eoprichter van het Chiemgauer Musikfrühling Festival in Duitsland en van het SoNoRo festival in Boekarest en het Arezzo Festival in Toscane. Hij was eerste violist bij vooraanstaande orkesten zoals het Cologne Chamber Orchestra, Chamber Artists in Zürich en het Gstaad Festival Orchestra.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!