Sinfonietta String Festival Zeeland

zondag 19 Mei

Stichting Grote Kerk Veere organiseert in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta en de Zeeuwse Concertzaal het nieuwe Sinfonietta String Festival Zeeland, een jaarlijks terugkerend muziekweekend in de maand mei, dat geprogrammeerd wordt door Amsterdam Sinfonietta. Tijdens meerdere concerten worden alle facetten van het strijkorkest uitgelicht, gespeeld door de musici van Amsterdam Sinfonietta en diverse gastsolisten.

De eerste editie van het Sinfonietta String Festival Zeeland vindt plaats op 18 en 19 mei 2019, met vier concerten in Veere en in Middelburg. Het orkest wordt tijdens de concerten geleid door zowel artistiek leider Candida Thompson als gastconcertmeester Anthony Marwood. Uit de gelederen van het orkest komen diverse solisten, zoals Kaori Yamagami die het Celloconcert van Vivaldi speelt. Daarnaast heeft het orkest drie gastsolisten uitgenodigd: de pianist Alexander Melnikov, gitarist Izhar Elias en het Zeeuwse klarinettalent Annemiek de Bruin.

Zondagochtend staat kamermuziek centraal: Annemiek de Bruin speelt met aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta het Klarinetkwintet van Weber, in de sfeervolle Zeeuwse Concertzaal. Amsterdam Sinfonietta Solisten sluiten hierbij aan met Tsjaikovski’s zonnige Souvenir de Florence.

Amsterdam Sinfonietta Solisten
Annemiek de Bruin, klarinet

Programma:

Weber – Klarinetkwintet
Tsjaikovski – Souvenir de Florence

 

Voor meer informatie: www.grotekerkveere.nl


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!