Feico Deutekom - Minimal Piano

vrijdag 24 Mei

Pianist en minimal music kenner Feico Deutekom speelt aan de vleugel hoogtepunten uit het werk van o.a. Philip Glass, David Lang, Nils Frahm en Arvo Pärt, waaronder een aantal nieuwe eigen bewerkingen. Centraal staat de muziek van zijn album Feico Solo, dat door de pers met veel lof ontvangen werd en bovendien verkozen tot ‘cd van de week’ op Radio 4. 
Feico heeft de unieke gave om zijn luisteraars te boeien met pianospel in combinatie met een pakkend  verhaal. Met zijn eigen interpretaties verbindt hij de mooiste muziek van verschillende hedendaagse componisten, waarbij hij moeiteloos heen en weer stapt tussen de ‘serieuze’ concertpodia en en de populaire poppodia. Hij vertelt het publiek tussendoor wat de stukken onderling verbindt en wat ze zo bijzonder maakt. Niet voor niets nodigde Philip Glass Feico de afgelopen jaren al vijf keer uit om naast hem tijdens zijn concerten te spelen.
Feico is een bekende van de Zeeuwse Concertzaal, waar hij verschillene keren eerder speelde samen met zijn koor het Attacca Ensemble. Ook was hij afgelopen winter nog bij ons te gast in een minimal programma samen met Lavinia Meijer.

Programma (voorlopig):
 
Philip Glass – Opening, Mishima Sonata, The Hours
Nils Frahm – Familiar; Hammers
Arvo Pärt – Für Alina
David Lang – Wed
Ryuichi Sakamoto – Opus, Energy Flow
Douwe Eisenga – For Mattia


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!