Dudok Strijkkwartet

zaterdag 20 April

Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment.
Met openhartig en bezield spel delen we de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. We laten zien én horen dat de muziek die wij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online.
We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek.


Programma

Joseph Haydn | strijkkwartet opus 20 nr.3 in g klein

Karl Amadeus Hartmann | strijkkwartet nr.1

Pauze

Ludwig van Beethoven | strijkkwartet opus 130 in Bes groot


Beethoven schudde de muzikale wereld met zijn strijkkwartet opus 130 op. In zijn biografie van de componist van 2009 beschreef Jan Caeyers het werk als een "monsterverhaal in zes afleveringen".Het gewicht van de compositie wordt gedragen door de twee snelle en uiterst complexe buitenste delen. Daartussen componeerde Beethoven vier licht verteerbare delen. Beethoven zelf beschouwde het emotioneel beladen vijfde deel, de Cavatina, als de kroon op zijn werk, bewerend dat zelfs de gedachte eraan hem in tranen bracht. Maar dan: de Grosse Fuge! Een gigantische fuga van meer dan vijftien minuten. Stravinsky noemde het "een absoluut eigentijds stuk dat voor altijd eigentijds zal zijn." Volgens Stravinsky was dit een muziek die door de tijd heen steeds weer nieuwe relevantie en betekenis zou krijgen.

ism St. Kamermuziek Zeeland


Terug naar overzicht

Binnenkort

donderdag 25 April

donderdag 25 April

vrijdag 26 April

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!