Ksenia Kouzmenko - Recital met CD-presentatie

zondag 10 Juni

KSENIA KOUZMENKO werd geboren in het Wit-Russische Minsk als dochter van een pianistenechtpaar. In 1995 kwam zij via een studiebeurs naar Nederland voor een postgraduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij speelt kamermuziek in alle mogelijke bezettingen en bouwde in 30 jaar tijd een rijk repertoire op. Sinds enige tijd bespeelt zij ook de Erardvleugel. Al vanaf 1999 geeft zij les aan studenten van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

De ÉRARDVLEUGEL uit 1863 is afkomstig uit de nalatenschap van de Middelburgse organist en pianist Leen de Broekert. Bij de Érard lopen de snaren parallel en niet zoals bij andere vleugels, waar de bas-snaren diagonaal over de andere snaren zijn bevestigd. Deze constructie vereist een heel andere aanslag en articulatie. In dit Salonconcert laat Ksenia horen en zien dat zij die techniek uitstekend beheerst.
De nieuwe CD van het label Zefir Records werd opgenomen in de Zeeuwse Concertzaal door Jakko van der Heijden en met pianiste Ksenia Kouzmenko aan de Érardvleugel


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!