Zeeuwse Muziekschool & Het Zeeuws Jeugdorkest - Strijkersdag

zaterdag 07 April

Het bestuur van het ZJO en de directie van ZMS streven meer samenwerking na. Beide organisaties hebben namelijk het gemeenschappelijke doel om jeugdige muzikanten te stimuleren en enthousiast te maken voor samenspel. Samen muziek maken is vooral hartstikke leuk, want muziek komt echt tot leven als het door meerdere partijen wordt gespeeld. Maar het vraagt ook de nodige sociale vaardigheid; je moet naar elkaar luisteren en er moet echt worden samengewerkt om er muziek van te maken en niet een kakofonie van melodietjes door elkaar.
Als eerste stap voor meer samenwerking is er daarom een strijkersdag georganiseerd. Leerlingen van ZMS kunnen kennismaken met het Zeeuws jeugdorkest. Leerlingen gaan o.a. samen met het orkest een concert van Rieding repeteren.
De dag begint in de ochtend. Er wordt namelijk de hele dag druk gerepeteerd, met tussendoor een gezamenlijke lunch en dan weer verder oefenen.
Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een uitvoering om aan ouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te laten horen wat ze samen zoal hebben gespeeld die dag.
U bent daarbij van harte welkom.


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!