Larissa Groeneveld

zondag 11 Februari

Larissa Groeneveld studeerde cello aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Dmitri Ferschtman. In 1990 studeerde ze af met de hoogste onderscheiding. Ze studeerde verder bij Natalia Gutman aan de Hochschule für Musik in Stuttgart en volgde masterclasses bij onder meer Mstislav Rostropovitsj en Yo Yo Ma.

Zij behaalde diverse onderscheidingen en prijzen op internationale concoursen, waardoor zij zich kon presenteren in de belangrijkste kamermuziekcentra van Europa en in de Carnegie Hall in New York.
Larissa speelde als soliste met veel grote orkesten, o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Stuttgarter Philharmoniker, de Berliner Symfoniker en het St. John's Smith Square Orchestra. Larissa’s repertoire is breed; van de werken voor cello van Johann Sebastian Bach tot stukken van hedendaagse componisten, van wie sommigen speciaal voor haar schreven. Sinds 2001 is zij als hoofdvakdocent cello verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Larissa bespeelt een Domenico Busam cello uit 1765, gebouwd in Venetië.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Cello Suite 5 BWV 1011
Oene van Geel (1973) – North Adams
Max Reger (1873-1916) – 3 Suites voor cello solo, Op. 131c
Peteris Vasks (1946) – Das Buch Dolcissimo

Larissa Groeneveld - cello

 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Kamermuziek Zeeland


Terug naar overzicht

Binnenkort

zaterdag 08 April

zaterdag 15 April

zondag 16 April

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!