Ciconia Consort - Russische Wintersprookjes

zondag 17 December

Bij een Russisch wintersprookje denken we al snel aan eeuwig besneeuwde bossen, bontmutsen, kleurige kerktorens, officiersjassen en bebaarde mannen die laag zingen. Bekende Russische sprookjesfiguren zijn Baba Jaga, Grootvadertje Vorst en Snegoerotska (het sneeuwmeisje). Samen met bas-bariton en verteller Marc Pantus komen in een bijzonder Russisch verhaal en aangrijpende aria's van Rachmaninov en Sjostakovitsch de kerstspoken van schrijver Maksim Gorki tot leven. Wat begint als traditioneel concert transformeert tot een wonderlijke visueel-muzikale kerstervaring. Een kerstprogramma voor de oudste én jongste concertbezoeker!
Meer informatie vindt u op www.ciconiaconsort.nl

Programma:

Alexander Glazounov, Thema en variaties opus 97
Pjotr Iljitsj Tjaikovsky, Strijkersserenade opus 48 in C
Sergei Rachmaninov, uit Aleko: Cavatina 'Ves Tabor Spit'
Dmitri Sjostakovitsch, 'O Delvig'
 uit symfonie nr 14
Modest Moussorgsky, Schilderijententoonstelling, arr. voor strijkorkest

'Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau - een ontdekking’
(Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Ciconia Consort

Het Ciconia Consort viert dit seizoen zijn vijfjarig bestaan. Het ensemble, dat onder leiding staat van Dick van Gasteren en bestaat uit 20 jonge topmusici, heeft met verrassende programmeringen en hoge speelkwaliteit een vaste plek in het Haagse culturele veld verworven en treedt inmiddels op in het hele land.
Het orkest wil niet slechts een concert bieden maar 'een avond of middag uit'. Daarbij worden concertprogramma's vaak aangekleed met cross-overs naar andere disciplines zoals theater, literatuur, wetenschap of culinaire versnapering. Het Ciconia Consort speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern en heeft samengewerkt met solisten en sprekers als Peter Gijsbertsen, Lavinia Meijer, Lilian Farahani, Pieter Waterdrinker en Maarten van Rossem.

 

 


Terug naar overzicht

Binnenkort

zaterdag 08 April

zaterdag 15 April

zondag 16 April

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!