Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg - Hohe Messe van J.S. Bach

zaterdag 25 November

De Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg werd in 1834 opgericht door Johannes Cleuver met als doel: Door vereeniging van enige liefhebbers der zang- en toonkunst, geholpen door de bekwame meesters hier ter studie, een vast muziekgezelschap op te rigten, hetwelk maandelijks hier zoude vergaderen om tot onderlinge oefening en uitspanning eenig vocaal en instrumentaal muziek uit te voeren.

Met veel enthousiasme zet de KOV Middelburg de jarenlange tradities voort. Eens in de twee jaar brengt zij op Goede Vrijdag de Johannes Passion ten gehore, terwijl in het andere jaar, na de officiële dodenherdenking op 4 mei een requiem wordt uitgevoerd. Zoals het requiem van Mozart, John Rutter, Giuseppe Verdi, Karl Jenkins en vele anderen. In 2015 werd vanwege de 70-jarige herdenking het aangrijpende Requiem voor Auschwitz van de nu levende Sinto-componist Roger Moreno Rathgeb uitgevoerd. 

In het najaar voert de KOV meestal een omvangrijk oratoriumwerk of een mooie mis uit. De laatste jaren werden o.a. uitgevoerd: het Weihnachts Oratorium van J.S. Bach, Messiah van Händel, Petite Messe Solennelle van Rossini, oratorium Paulus van Felix Mendelssohn. 

De KOV Middelburg heeft ruim 70 actieve leden die de passie voor het zingen van oratoria en omvangrijke vocale werken met elkaar delen. Bij de concerten zingen meestal solisten en vaak ook project-zangers mee. Sinds 2012 staat het koor onder de deskundige leiding van dirigent Arno van Wijk.  www.oratoriummiddelburg.nl 

 


Terug naar overzicht

Binnenkort

zondag 21 Juli

zondag 28 Juli

zondag 04 Augustus

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!