Reizend MuziekGezelschap

zondag 05 November

In de loop der jaren wist het Reizend MuziekGezelschap (RMG) zich met haar diverse series een heel eigen plaats op de Nederlandse podia te verwerven. Zo presenteerde het RMG een aantal marathon-optredens rond componisten als Schumann, Brahms, Tsjaikovski en Mendelssohn die live werden uitgezonden door de VPRO-radio. Ook organiseerde het gezelschap enkele jaren een groot picknick-festival in de tuinen van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Het RMG werd tweemaal (in 1993 en 1995) eervol uitgenodigd concerten te geven tijdens de staatsbezoeken van Koningin Beatrix aan resp. Zwitserland en Finland. 

In seizoen 2006/07 vierde het Reizend MuziekGezelschap haar 25-jarig jubileum met o.a. een 3-daagse vioolmarathon, een 'reis om de wereld van de viool' in de Oosterpoort te Groningen. Jaarlijks organiseert het RMG het Kamermuziek Festival tussen Maas & Waal in het schilderachtige dorpje Leur (in de buurt van Wijchen). Tijdens dit festival worden er concerten gegeven en masterclasses georganiseerd voor laureaten van het Prinses Christina Concours, die daar de mogelijkheid krijgen solo op te treden en kamermuziek te spelen met leden van het gezelschap (www.reizendmuziekgezelschap.wordpress.com).

In 2017 viert het muziekgezelschap haar 35-jarig bestaan, een mijlpaal om trots op te zijn, een moment om terug te blikken maar zeker ook om vooruit te kijken en het stokje door te geven aan een nieuwe generatie. In seizoen 2017/18 doet artistiek directeur Christiaan Bor een stapje terug en geeft hij mede namens het RMG-bestuur de leiding van het Reizend MuziekGezelschap door aan de enthousiaste en uitzonderlijk getalenteerde jonge Zeeuwse violist Mathieu van Bellen (www.vanbellen.com).

Met deze leiderswissel kan een vernieuwd Reizend MuziekGezelschap ontstaan, dat met de 29-jarige Van Bellen aan het roer enerzijds de traditie van het RMG koestert en anderzijds de toekomst waarborgt door nieuwe wegen in te slaan. Zodat weer heel andere originele en eigentijdse muzikale activiteiten kunnen worden ontwikkeld, zowel in de Randstad als ook in de regio.

 

- George Enescu (1881-1955)Octet voor strijkers in C-groot, opus 7

- overdracht RMG-leiding van Christiaan Bor naar Mathieu van Bellen

- Antonín Dvorák (1841-1904) Pianokwintet in A-groot, opus 81

  viool: Christiaan Bor, Mathieu van Bellen, Maria Milstein, Hawijch Elders
  altviool: Daniel Palmizio, Francien Schatborn
  cello: Ori Epstein, Godfried Hoogeveen
  piano: Omri Epstein

  Busch Trio:Omri Epstein, Mathieu van Bellen, Ori Epstein


Terug naar overzicht

nieuwsbrief - Aanmelden

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan!